Transplantacijom kose do samopouzdanja

Kosa je najvažniji adut kako ženskom tako i muškom polu. Nemati deo sebe je osećaj kada ste bez kose. Tablete, šamponi, kreme, serumi kao i raznorazni drugi hemijski preparati su samo kratkoročno rešenje. Rezulati su slabi i neuočljivi. Savremeno doba iznedrilo je novo i brzo rešenje da naša kosa bude ona stara, te zasluge možemo prepisati veštačkom presađivanju kose. Sam naziv “presađivanje“ asocira nas na nešto što nije naše, nešto što je tuđe.

Međutim, sam termin može da zavarava. Ovde je reč o inovatinvom procesu u kom se vlasi naše sa potiljačnog dela naše glave ili delova tela koja su bogata dlakom, na primer to može biti i brada kod muškaraca, presađuju na deo glave koji je ostao bez kose. Dlake se ne moraju presađivati samo na teme glave, to mogu biti i brada i brkovi kod muškaraca kao i obrve.

Vlasi kose najčešće više opada iznad čeone oblasti . Taj deo je najosetljiviji posebno kod muškaraca, gde je genetika glavni uzrok za opadanje kose. Oba pola su podjednako pogođena problemom opadanja kose te se tako procenjuje da oko 45% svetske populacije ima problem sa opadanjem kose. Moramo da priznamo da je ta brojka vrlo ozbiljna. Glavni uzorci opadanja kose su stres, trudnoća, smena godišnjih doba, zračenje, nepravilna ishrana, disbalans hormona kao i autoimune bolesti koje mogu pogoditi naš organizam. Nedostatak keratanina, odnosnsno njegova nedovoljna proizvodnja u našem organizmu je glavni uzročnik pojačanog procesa opadanja kose.

kosa

Transplatacija kose nije bolno i sprovodi se uz lokalnu anesteziju, ali zahteva preciznost, vreme i posvećenost pacijentu. Prosečno vreme zadržavanje pacijenta u operacionoj sali je oko deset sati. Nakon presađivanja dobija se uputstvo o tome kako održavati kosu nakon tretmana. Kosa izgleda prirodno i optimalne je gustine. Kosa štiti našu glavu, ali ona najviše ima estetsku funkciju. Danas opadanje kose je jedan od najvećih estetskih problema. Razlika između transplatiranih vlasi i vlasi kose koje nisu transplatirane nakon kraćeg vremenskog perioda je sve manje uočljiva i vidljiva. Ožiljaka nema, što znači da ona brzo deo našeg novog i savršenog ja.

Veštački presađena kosa spremna je da vidi svet

Tačan vremenski period oparavka nakon veštačkog presađivanja kose je individulan, prosek oporavka je oko šest meseci. Međutim, složićete se da je to kratak period za život koji stoji pred nama. Moramo da budemo svesni da živimo u vremenu koje jeste stresno i brzo, ali isto tako da je ovo vreme sjajnih mogućnosti i potencijala. Veštačko presađivanje kose je jedan u nizu blagodeti koje nam ovo vreme pruža.

Za samo par sati možemo imati kosu kakvu želimo ili kakvu smo nekad imali. Oživimo stare uspomene i ponosno pokazujemo fotografije iz mlađih dana. Godine su samo broj, naša kosa može biti mlada kao i naš duh koji je prati. Vetar u kosi je ponovo dobro došao, dok će frizeri opet imati pune ruke posla. Majka priroda ponekad zna da posustane, ali je zato možemo sa ponosom i bez oklevanja da otvorimo širom vrata veštačkom presađivanju kose. Žene i muškarci su ponovo doboro došli u novi svet kose. Pa su tako nova kosa i samopozdanje ponovo sa nama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *