Top modeli kolica za bebe 2020. godine

 

Možda deo opreme koji je najneophodniji, odmah uz krevetac za bebe, kolica za bebe pružaju udobno i prikladno mesto za vašu bebu (i za vaše stvari) kada ste u pokretu, kada šetate ili završavate neke svoje svakodnevne obaveze van kuće.

Kolica za bebe su vrlo korisna za snalaženje u životu sa vašom novom bebom. Ona vam olakšavaju izlazak iz kuće s bebom (i eventualno starijim detetom), pa je logično da se pitate koja su nabolja kolica za bebe. 

U ovom tekstu detaljnije ćemo pisati o sledećim pitanjima:

Koje vrste kolica za bebe postoje, kao i koji su to modeli koji se trenutno mogu naći na tržištu, a koji se izdvajaju u odnosu na druge. 

 

Koje vrste kolica za bebe postoje?

Na izbor utiče i nekoliko različitih vrsta kolica, uključujući:

Univerzalna kolica: Standardna kolica za bebe koja su odlična za svakodnevne aktivnosti.

Putni sistemi (2 u 1 i 3 u 1 kolica): Ova kolica se isporučuju sa autosedištem i nosiljkom za bebe koja mogu da se prikače na kolica, tako da se mogu koristiti od rođenja i za više namena.  Odlična su za one koji česo kombinuju kolica i vožnju automobilom. 

Kišobran kolica: lagana su i kompaktna, što ih čini odličnim za putovanja.

Dvostruka kolica: Ako imate blizance ili decu sličnog uzrasta, dvostruka kolica za blizance vam mogu malo olakšati život.

Kolica za trčanje: Rekreativci i sportisti obično imaju na umu ova kolica jer su ona dizajnirana tako da prate njihove aktivnosti. 

Ako niste sigurni koja su kolica najbolja za vašu porodicu, pogledajte naš detaljni vodič za pronalaženje savršenih kolica za vašu porodicu.

 

Kako izabrati najbolja kolica?

Za pisanje ovog članka konsultovali smo brojne forume i roditeljske grupe u potrazi za najboljim kolicima za bebe. Evo kolica za koja mislimo da će se svideti vama i vašoj bebi.

 

Inglesina kolica model Trilogy

Od poznatog italijanskog brenda duge tradicije koju prati elegantni dizajn, ali i velika sigurnost i udobnost uz praktičnu i modernu estetiku, svake godine bar jedan model zaslužuje da se nađe na listi najboljih kolica za bebe. Takva su sva Inglesina kolica, pa tako i model Trilogy, pogodna od rođenja, do težine od 15kg. U pitanju su kompaktna kišobran kolica (ova funkcionalnost ne ometa korišćenje od rođenja). Moguće je manevrisanje sa samo jednom rukom, a dete može biti okrenuto u smeru vožnje ili ka vozaču. Inglesina kolica trilogy sadrže kaiševe sa vezivanjem u 5 tačaka, oslonac za noge sa dva položaja, 3 položaja nagiba naslona i rotirajuće točkove koji se mogu zaključati po potrebi. Ti je i prostrana korpa u koju moćže stati sve što je neophodno, držači za čaše, tenda, zaštita od kiše, a što se tiče težine, Inglesina kolica za bebe su teška 9,6kg što ih čini kompaktnim i veoma zgodnim za svakodnevno korišćenje. 

 

Najbolja kolica do 300 eura  – Graco Evo 2 u 1 kolica

Iako su cenovno povoljna, ova Graco kolica ne štede na karakteristikama koje vam olakšavaju izlaske i šetnje sa bebom. Pored držača za čaše i poslužavnika za grickalice za vaše dete, ova kolica imaju i roditeljsko ležište za skrivanje ključeva, za telefon i bocu za vodu. Velika korpa ima dovoljno prostora za bebine stvari ili torbu za kupovinu, a podesivi oslonac za noge prati rast vašega deteta.

Možete da koristite ova kolica od prvog dana – u nultom položaju za novorođenčad ili na nju možete da povežete auto sedište da dete bude licem okrenuto prema vama. Kasnije možete da prepustite detetu da odluči u kom smeru bi trebalo da ide sedište kolica.

Napomena: 

Bilo koje Graco auto sedište ClickConnect je kompatibilno sa ovom kolicima, ali nijedna druga marka auto sedišta nije. Još jedna stvar koju treba napomenuti: vožnja nije tako glatka kao što je to slučaj kod skupljih kolica za bebe.

Evo još par komentara roditelja o ovom modelu: 

  • Jeftina, lagana kolica, jednostavna za upotrebu i vrlo kompaktna.

 

Najbolja luksuzna kolica – Bugaboo kolica Fox2 Complete 

Sigurnost? Apsolutna. Stil? Svakako. Ovaj model kolica sa razlogom mami pažnju mnogih roditelja. Prelepi holandski dizajn u potpunosti je opremljen karakteristikama za laganu vožnju, bez obzira na površinu po kojoj se vozi. Tu je i super kompaktni preklop, upravljanje bez napora i prostrana korpa ispod kolica. Dolaze sa čvrstom nosiljkom za bebe, kao i sa reverzibilnim, potpuno ležećim sedištem.

Napomena:

Ova kolica spadaju u jedna od najskupljih na tržištu. Ipak, pogodna su za težinu do  skoro 50 kilograma, što znači da ih možete koristiti bez problema dok god detetu ne dosadi, veoma su izdržljiva i predstavljaju odličnu investiciju. Takođe, ono što bi moglo da interesuje roditelje jeste činjenica da se ova kolica izrađuju od recikliranih materijala. 

Komentari roditelja: – Kvalitet, dizajn, svestranost. 

 

Kolica 3 u 1 – Chicco kolica Bravo Trio putni sistem

Uzmite i kolica i sedište za automobil u jednoj pametnoj kupovini uzmite Chicco kolica Bravo. Ovaj sistem putovanja uključuje auto sedište za bebe i adapter za lakši transfer od automobila do kolica. Međutim, ne morate čak ni da uklanjate sedište kolica da biste pričvrstili nosač za novorođenčad. To ga, naravno, čini težim, ali ostavljanje uključenog znači više mogućnosti sedenja (u slučaju da vaše dete želi da sedi na pravom sedištu) i jedan komad opreme manje za pronalaženje mesta kada se isti ne koristi!

Ono što je zaista kul u vezi sa ovom postavkom je da se nadstrešnice sa oba sedišta ( auto sedišta i sedišta u kolicima – poklapaju i preklapaju) i omogućavaju da se stvori jedna ultimativna čaura kada je to neophodno. Samostojeći preklop kolica je još jedna  vrlo cenjena karakteristika ovih kolica.

Napomena: 

Chicco sedište za kolica okrenuto je samo ka spolja, umesto da ima mogućnost da se okrene i ka roditeljima.

 

Šta kažu roditelji:

  • Lako se sklapaju i skladište, laka su za manevrisanje, imaju držače za čaše i za roditelje i dete, veliku korpu za odlaganje i prihvatljivu cenu.
  • Chicco Bravo sistem je apsolutno neverovatan i toplo bih ga preporučio! Auto sedište se uklapa direktno u kolica dok je beba još uvek malena ili slučajno još spava (a ko još želi da probudi bebu koja spava?) Kada beba poraste, postoje tri položaja u kojem bebe mogu da sede, što ova kolica čini super udobnim. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *