Telehenderi- građevinska mašina kao odlična investicija

 

Ukoliko se bavite bilo kojom delatnoscu u okviru čijeg poslovanja se može javiti potreba za utovarom velikih kolicina tereta, i njegovim podizanjem na velike visine, telehendleri su definitivno investicija o kojoj treba da razmisilite.

Ukoliko ste vlasnik stovarišta, gradjevinske firme, ili ukoliko vam je pak potrebna velika produktivnost u izvršavanju radnih zadataka u okviru poljoprivrednog gazdinstva, telehendler je najbolji izbor za vas. Upravljanje telehendlerima zahteva veliku odgovornost i podrazumeva posedovanje odgovarajuće licence za upravljanje.

Telehendleri na prodaju 

Telehendleri na prodaju razlikuju se u zavisnosti od raspona podizanja teleskopske strele kao i po kapaciteu podizanja tereta.  Osnovna podela telehendlera je na rotacone, kod kojih je visina dizanja od 14m do 30m, na telehendlere krute sasije kod kojih je visina dizanja do 18m maksimalno, i na radne platforme. Platforme su klasifikovane u zavisnosti od toga da li se radi o spoljasnjem ili unutrasnjem transportu. Platforme mogu biti sa standardnom teleskopskom rukom ili makazaste platforme. Ono sto je posebna karakteristika telehendlera jeste to da mogu da imaju veliki broj radnih prikljucaka. Radni prkljuci mogu biti radna platforma za ljude, platforma za prenos tereta, utovarne kasike razlicitog tipa, kranovi, cisterne, itd. Telehendleri su radne masine koje se mogu kretati po razlicitim, tesko pristupacnim terenima, sto ih takodje cini jako korisnim prilikom obavljanja radnih zadataka.

Da izabrati nov ili polovni telehender

Na trzistu se mogu naci novi, kao i polovni telehendleri na prodaju. Ono sto je u velikom broju slucajeva glavni kriterijum za donosenje odluke jeste cena kostanja ovih radnih masina, koja je visoka. Zbog toga treba razmotriti opciju kupovine polovnog telehendlera, obzirom da su u vecini slucajeva takve masine remontovane i svaki dobrar prodavac vam moze pruziti sve neophodne informacije, a uvek se mozete odluciti da sa sobom prilikom kupovine povedete i mehanicara koji na licu mesta moze da proveri rad i pouzdanost masine. Pouzdanost je svakako najvazniji faktor, imajuci u vidu cinjenicu da se radi o relativno rizicnim poslovima koji se obavljaju pomocu telehendlera i koji zahtevaju sigurnost, jer se podizanjem i prevozom velikih tereta, kako u otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru mogu desiti razlicite nezgode. Ta sigurnost se pre svega odnosi na stabilnosti kabine, sigurnost mehanickog sistema, sigurnost kočionog sistema, ispravnost motora, zatim su tu i etetske komponete kao sto su pukotina i rdja… Sve su to kriterijumi koji sem sigurnosti u radu i obavljanju radnih zadataka mogu da vam koriste i kako biste izbegli velike troskove koje iziskuje popravka telehendlera. Ukoliko su ispunjeni navedeni kriterijumi duzi vremenski period bicete postedjeni troskova koje iziskuje servisiranje. Ono na sta takodje treba da obratite paznju prilikom kupovine jeste da li se uz telehendler koji je na prodaju dobija i neki rezervni deo, sto vam takodje moze puno znaciti.

Pre nego sto se odlucite za kupovinu telehendlera, bilo da je polovan ili nov, raspitajte se o proizvodjacima ovih radnih masina. Na trzistu svakao postoji veliki broj renomiranih proizvodjaca, sa dugom tradicijom proizvodnje telehendlera, i svaki od nji poseduje referenc listu. Sve ovo vam mogu biti znacajni podaci pre konacnog izbora. Što je oprema telehendlera, odnosno njegovi delovi savremeniji i kvalitetniji, troškovi eksploatacije su niži.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *