Tajna nežne i glatke kože – sa dugim rokom trajanja

Nežna i glatka koža? Iz iskustva znaš da ovaj osećaj ne traje preterano dugo. Takođe znaš da je rešenje za nežnu i glatku kožu ili u brijanju ili u depilaciji, nema trećeg! Ako sve ovo znaš, onda sigurno znaš i mane ovih načina za uklanjanje neželjenih dlačica, ali sigurno ne znaš alternativu koja ti zaista može pomoći da se rešiš neželjenih dlačica jednom za svagda.

Instant rešenje

Prvo, kada je reč o brijanju, ovaj metod jeste brz i jednostavan, odličan u trenucima kada ti je glatka koža neophodna sada i odmah. Ali, što bi se reklo, sve što je brzo to je i kuso, pa tako brijanje daje rezultate koji otprilike traju jedan do dva dana. Već nakon toga počinje „bockanje“ koje nije nimalo prijatno na dodir. Oim toga, sigurno si se do sada makar jednom posekla pa si shvatila da brijač zapravo i nije tako bezbolan koliko si mislila da jeste. Dakle – ne baš visoka ocena za učinak.

Bolno rešenje

Nakon borbi sa raznim brijačima i potrage za mlekom za telo koje će umiriti tvoju „izgrebanu“ kožu, rešila si da se maneš ćorava posla i kao i sav normalan svet pređeš na depilaciju. Ako ništa drugo, makar duže možeš da uživaš u glatkoj koži što ti je najvažnije. Međutim. Depilacija tako boli! Toliko si iziritirala kožu da ti je postalo žao same sebe, a osim toga, zaista ti je mučno da dlačice puštaš da rastu u nedogled da bi mogla ponovo da se ljudski izdepiliraš. Tačno je da je koža duže glatka i nežna, ali je i tačno da je prilično izmučena „čupanjem“. Dobro, odustaješ, šta je treće rešenje? Šta je alternativa?

Epilacija

Epilacija, odnosno trajno uklanjanje neželjenih dlačica, jeste beauty investicija koja zaista vredi! Prvo, epilacija u potpunosti otklanja neželjene tamne dlačice koje te užasno nerviraju. Ona radi na principu oštećivanja korena dlake specijalnim laserima, a sve to u cilju otklanjanja bilo kakve mogućnosti da dlačica ponovo poraste. Dakle, u glatkoj koži ćeš uživati duže nego ikad, a da bi ostvarila ovaj san, biće ti potrebno nekoliko tretmana. Epilacija ruku i nogu je najčešći izbor žena, ali se epilacija radi i na drugim delovima tela, a i te kako je rade i muškarci!

Drugo, epilacija ne muči tvoju kožu, niti je iritira. Epilacija ruku i nogu je uglavnom bezbolna, ali opet sve zavisi od tipa dlačica. Ukoliko su one jače i gušće, možda ćeš osetiti malu bol, ali ona je zaista zanemarljiva u odnosu na bol koju pruža depilacija. Osim toga, koža nakon tretmana ne biva iritirana i dovoljno je samo malo je osvežiti kremom na bazi pantenola da ona bude nežna, meka i baršunasta nedeljama i nedeljama.

I za epilaciju ćeš morati da se pomučiš i dlačice pustiš da porastu nekoliko milimetara, ali je to poslednje puštanje koje ćeš morati da uradiš zarad kasnije lepote i glatkoće! Takođe, važno je naglasiti da prilikom epilacije ruku i nogu, ali i drugih delova tela, koža mora da ima prirodnu boju, odnosno, ne sme da bude osunčana. Upravo zato je ovaj period najbolji za početak tretmana. Efikasnost epilacije se zaista meri mesecima, tako da je ovo zaista rešenje glatke kože koje si dugo čekala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *