Sve prednosti kombi prevoza u odnosu na druge načine transporta

Prevoz putnika obavlja se na različite načine. Danas je izuzetno razvijen putnički kopneni, vodeni i vazdušni saobraćaj. Brzina kojom je moguće organizovati prevoz, prilagođavanje potrebama putnika, maksimalan razvoj usluga tokom njihovog transporta i atraktivne cene, samo su neki od elemenata konkurentskih ponuda prevoznika.


Jedan od vidova prevoza koji je doživeo prilično veliki rast i razvoj u poslednjoj deceniji, jeste kombi prevoz putnika. Ovaj vid kopnenog transporta putnika unutar zemlje i inostranstva doživljava i danas sve veći rast i razvoj, zbog niza prednosti u odnosu na druge vrste prevoza putnika. U nastavku ovog teksta dajemo ključne karakteristike i prednosti koje kombi prevoz daje svim putnicima.

Prednosti kombi prevoza u odnosu na autobus

Kombi prevoz putnika uglavnom se poredi sa autobuskim, zbog srodnih karakteristika. Međutim, postoje i značajne razlike, iako oba vida prevoze putnike „na točkovima“. Kombi prevoz ima manji broj mesta u odnosu na autobus, ali to je i jedna od prednosti. Daje mogućnost prilagođavanja pojedinačnim potrebama putnika, u vidu odlaganja datuma ili satnice polaska ukoliko svim putnicima to odgovara. Lakše je uskladiti 15 nego 50 zahteva svake osobe. Takođe, kombi prevoz važi za znatno udobniji, sa mogućnošću pravljenja češćih pauza, jer je upravo lakše postići dogovor među putnicima. Dalje, pruža se mogućnost polaska sa različitih lokacija gradova, kako prometnih tako i manje dostupnih mesta, jer je kombi kao vozilo manje gabaritan, jednostavnije se parkira i kreće po užim ulicama. Cena karte za kombi prevoz gotovo je identična autobuskim za mnoge domaće i inostane pravce.

Prednosti kombi prevoza u odnosu na železnicu

Železnica važi tradicionalno za udoban, komotan i lagodan prevoz. Međutim, to je slučaj ukoliko se radi o prvenstveno novijim vozovima naše železnice. Karakteristika prevoza putnika vozovima u našoj zemlji je uglavnom kašnjenje vozova. Kombi prevoz sa druge strane omogućava relativno brz, jeftin i efikasan prevoz putnika sa jedne destinacije na drugu. Za razliku od železnice gde nezgode, problemi sa infrastrukturom i druge situacije izazivaju kašnjenje i od po desetinu sati, kombi prevoz omogućava siguran dolazak na odredište u predviđenom vremenu.

Naravno, uvažavaju se uvek zadržavanja na granici ukoliko je u pitanju inostrano putovanje, kao i nesrećni događaji na putevima, iako se često pronaću alternativni pravci, pa ne dolazi do većeg kašnjenja. Takođe, prilikom kupovine karte za kombi prevoz sigurni ste da imate svoje mesto sa označenim brojem, željenim sedištem do prozora, ili neki drugi uslov ispunjen. Kada govorimo o železnici, to nije čest slučaj u situaciji kada nemate rezervaciju, pa ceo put, ili do oslobađanja mesta, u slučaju gužvi morate stajati.

Prednosti kombi prevoza u odnosu na avion

Avio prevoz važi za najbezbedniji, najbrži i najefikasniji vid prevoza putnika sa jedne lokacije na drugu, čak i da je u pitanju najudaljenija zemlja. U pogledu poređenja karakteristika koje ima kombi prevoz za avionskim saobraćajem, postoje određene prednosti. Prvo, avioni često izazivaju strah kod ljudi, posebno ko leti prvi put. Kombi prevoz ne daje prostora za strah, osećaj je uobičajen, bez jakih turbulencija, naravno uz poštovanje svih propisa i izrazitu stručnost vozača i organizatora.

Takođe, kombi prevoz omogućava jednostavnu proceduru kupovine karte lično na šalterima, putem interneta ili čak prilikom polaska na putovanje. Procedure na aerodromu su poznate kao prilično komplikovane, posebno novim putinicima. Cena karte kombi prevoza je znatno povoljnija, iako zahteva mnogo sati putovanja, u zavisnosti od odredišnog mesta. Mogućnost pravljenja pauza, jednostavna procedura putovanja, prilagođavanje potrebama putnika i mnoge druge prednosti, čine kombi prevoz danas vrlo preferiranim.

Kombi prevoz predstavlja jednostavan, pouzdan i relativno brz prevoz putnika iz jednog mesta u drugo. Organizaciju vrši veliki broj prevozničkih agencija, pokrivenost destinacija je ogromna, kako za put u okviru naše zemlje, tako i u inostranstvo. Navedene prednosti govore da je kombi prevoz sa razlogom danas vrlo popularan i zastupljen u ukupnom transportu putnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *