Svakodnevnica sa bebom lakša je uz kengur

Predmeti uz kojih je svakodnevnica sa bebom lakša i opuštenija od prvog dana kod kuće, jesu nosiljke. Često su male bebe sklone grčevima, plakanju i buđenju, zahtevajući blizinu i negu roditelja, prvenstveno majke. Kengur za bebe je tu da da toplinu u svakom koraku dok je beba u rukama. 

Nosiljke su idealan način da beba bude u rukama, ali da roditelji tokom nošenja budu opušteni, slobodni i u mogućnosti da rade još nešto. Naravno, kontinuirano se obaziru na udobnost i pravilnost držanja deteta, što kengur sigurno i u potpunosti obezbeđuju. 

Prednosti koje daje kengur za bebe

Jednostavno i udobno nošenje bebe, koja će imati mogućnost da spava i razgleda okolinu, samo su neke od prednosti koje daje kengur za bebe. Lako se stavljaju na ramena uz vezivanje ili kačenje pojaseva. Beba može da bude okrenuta ka roditelju ili od roditelja, kao i da bude u uspravnom ili delimično ležećem položaju. Nosiljke daju rukama „slobodu“, pa dok je beba u naručju moguće je baviti se i drugim stvarima, naravno uz oprez. 

Posebno zimi kada vladaju niske temperature i za koje nisu sva kolica adekvatno opremljena, nosiljke mogu biti odličan način da se sa bebom, bar na kratko prošeta i udahne svežeg vazduha. Još jedna prednost koju imaju kenguri jeste njihovo jednostavno održavanje i obično pranje u veš mašini na manjim temperaturama. Nosiljke ne menjaju svoj izgled niti oblik, a i mehanizam pričvršćivanja je kvalitetan. Beba je u potpunosti sigurna u rukama na ovaj način nošenja.

Vrste nosiljki za bebe

Nosiljke za bebe se uglavnom koriste u prvih 6 meseci, dok beba ne počne polako da sedi. Postoje marame nosiljke, i njih karakteriše lagani materijal, koji pogoduje baš malim beba, negde od rođenja do 2 meseca starosti. Kako su u pitanju klasične marame koje se vežu, što je veća težina bebe, to mogu „omanjati“ i postati nepraktične za nošenje. Marame su lagane i udobne i za roditelje, ne otežavaju nošenje bebe niti stvaraju bilo kakve tegobe, već se jednostano zamenjuju drugim kada beba postane veća i pokretljivija. 

Kasnije se biraju čuvene „kengur“ nosiljke. Radi se o čvrstim, izdržljivim i savremenim modelima, koji su pogodni i za bebe starijeg uzrasta. Obično su obložene mekanim jastučićima za udobnost i ugodnost nošenja. Beba stoji u uspravnom položaju i može se nositi okrenuta ka sebi, ili od sebe. Imaju sigurnosne pojaseve koje se kače oko struka i pričvršćivaju na leđima roditelja uz patente od plastike ili metala. Vrlo su trajne, udobne i čine da se beba oseća sigurnom u svakom trenutku. Nosiljke olakšavaju svakodnevnicu i mogu uticati da se beba oseća mirnom u blizini roditelja, dok će oni moći da se slobodno kreću i završe nešto od lakših i sitnijih obaveza. Naravno, obraćanje pažnje na bebu, njen položaj i sigurnost u svakom trenutku, prosto se podrazumeva. 

Nosiljke predstavljaju siguran način da beba bude u rukama, a da roditelji imaju bar malo olakšice u pogledu svakodnevnog nošenja. Posebno ukoliko se radi o periodu grčeva, nespavanja ili navike da budu u rukama, nosiljke će olakšati njihovo nošenje roditeljima, čineći da se u svakom trenutku beba oseća udobno, komotno i sigurno. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *