Šta sve treba da znate o kolicima za bebe ako ste prvi put roditelji

Opremanje za novu bebu može biti jako stresno koliko i divno iskustvo. Danas je izbor jako veliki i roditelji često ostanu zbunjeni pred odlukama. Često se dešava da roditelji izaberu pogrešnu opremu za bebe zbog nedovoljnog poznavanja iste. Ovo se često može desiti kada je u pitanju izbor kolica za bebe.

 

Kolica su veoma bitna kada se rodi beba i može biti veliki problem ako se ne odaberu adekvatna koja će vašu bebu prevoziti sigurno i lako. Evo na šta sve treba da obratite pažnju kada kupujete kolica za bebe.

 

Način života vam može pomoći u izboru kolica

Pre nego što započnete kupovinu kolica morate dobro osmotriti okolinu u kojoj živite. Na udobnost vožnje uticaće mnoge stvari koje vas okružuju a koje možda do sada niste ni primećivali. Prva stvar je tlo po kom ćete voziti kolica. Dobro pogledajte kakvi su putevi gde ćete prolaziti sa svojom bebom i kakvi su pristupi u objektima koje često posećujete. Pored tla potrebno je i imati uvid i u širinu vrata ili bilo kog drugog ulaza određenih objekata. Ovo je važno jer kada imate nešto da završite u tim objektima želite da bebu povedete sa sobom a ne da je ostavljate na ulici. Dakle, ono što vas okružuje može dosta uticati na izbor kolica. Ovde se razlikuju kolica za neravan i ravan put. Očigledno je da kolica koja su stabilnija i samim tim i teža imaju prednost na neravnim putevima i zahtevnijim za vožnju. Lakša kolica često imaju plastične točkove koji nisu najpogodniji kada je bebina udobnost u pitanju.

 

Kako voziti bebu na najsigurniji način

Najbitnija stvar kod kolica je svakako sigurnost kao i udobnost bebe. Kolica od kvalitetnog materijala će svakako biti udobna za vaše dete ali njihova sigurnost je na vama. Kolica za bebe imaju sigurnosni pojas koji se sastoji iz više zakačaka, tako da bebu sigurno vežete sa svih strana. Prva i osnovno je vezati klasičan pojas koji ide preko stomaka. To naravno nije dovoljno jer beba može skliznuti iz kolica i može doći do povrede. Drugi pojas ide preko ramena dok treći deo ide između nogu. Na ovaj način vaša beba je bezbedna i dobro zaštićena od neželjenih povreda. Kada je reč o vožnji u automobilu, ovde je takođe prioritet bezbednost vaše dece. Sedište za auto se uglavnom dobija kao dodatna oprema za kolica, ukoliko kupite 3 u 1 kolica. Naravno, možete ih kupiti i odvojeno ali budite sigurni da ih posedujete. Sedište za kola imaju iste pojaseve kao i kolica s tim što je sedište prilagođeno automobilu. Mnogi preporučuju da se bebe do 6 meseci u automobilu voze okrenute unazad a tek nakon toga možete ih okrenuti ka napred. Kako god smatrate da je ispravno bitno je da je beba dobro zaštićena i vezana.

 

Estetika i njena funkcionalnost

Kada govorimo o estetici kolica tu ne možemo mnogo reći jer se radi o ličnom ukusu. Ali, svakako možemo naglasiti nekoliko korisnih stvari koje bi vam koristile i možda uštedele novac. Dakle, ukoliko znate pol deteta nemojte se zaletati i kupovati stvari a naročito kolica u roze ili plavoj boji. Izbor neke neutralne boje vam može uštedeti novac ukoliko sledeće dete bude drugog pola. Takođe, ovo se ne odnosi samo na kolica već i na druge stvari koje ne morate kupovati dva puta i na taj način uštedite novac. Još jedna bitna stvar kod estetike kolica je ta da je uvek važnije birati bebinu bezbednost i udobnost nego boju i izgled. Sigurni smo da će vaša beba biti lepša od kolica koji izaberete tako da se fokusirajte na prave stvari i bebi obezbedite udoban i lep život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *