ŠTA SVE MOŽE UTICATI NA CENU TUŠ-KABINA?

Kupatilo predstavlja najintimniji kutak svakog doma, te stoga izbor i raspored kupatilskih elemenata treba da učini da ono bude funkcionalno, udobno, ali i atraktivno. To se postiže i tuš-kabinama, koje su sinonim za savremeno kupatilo, ali se njihove cene razlikuju u zavisnosti od nekoliko činilaca.

OBLICI I DIMENZIJE

Modeli se prevashodno razlikuju po obliku, te tuš-kabine mogu biti sa kvadratnom, pravougaonom ili polukružnom osnovom, različitih dimenzija, plitke, poluduboke ili duboke, sa krovom ili bez njega. Ukoliko je položaj kabine u uglu prostorije, čvrsti zidovi se mogu naći sa dve ili pak tri strane, dok je tuš-kabinu moguće i centralno postaviti, kada se sa tri strane nalaze stakleni paneli, što je pak svojstvenije kupatilima veće kvadrature.

STAKLENI PANELI

Stakleni paneli mogu biti sastavni deo tuš-kabine, čineći s njom gotov proizvod, ali se mogu izrađivati i po meri, u skladu sa željama i zahtevima kupaca.

Stakla se prevashodno razlikuju prema načinu otvaranja. Ono može biti po pivot sistemu, kada se stakla otvaraju kao klasična vrata, i to i ka unutrašnjoj i ka spoljašnjoj strani. Vrlo su popularna i klizna vrata, jednostruka ili dvostruka, gde se klizni sistem sastoji od šipki i točkića na donjoj ili i donjoj i gornjoj strani. Pored njih, postoji i princip harmonika vrata, kada se manji segmenti međusobno sklapaju jedan na drugi. Ovaj izbor vrata idealan je za kupatila izrazito malih dimenzija. Danas izuzetno moderni jesu sistemi wolk in, koje odlikuje uvek slobodan prilaz prostoru za kupanje, uz postojanje fiksiranih staklenih paravana.

Za izradu staklenih panela uobičajeno se koristi kaljeno staklo, koje je značajno čvršće i otpornije od običnog, što ga čini podesnijim za ovu namenu. Staklo može biti potpuno providno, peskirano, u dim nijansi, delimično ili potpuno tonirano, čak i sa različitim linijama i dezenima.

OKOVI

Važan segment predstavljaju i okovi, ručke, točkići, šarke i svi drugi elementi koji omogućuju lagodno i bezbedno pokretanje profila. Zbog česte upotrebe i dodira sa vodom i hemikalijama, važno je da budu kvalitetni, a izrađuju se, pre svega, od mesinga i prohroma završne obrade u poliranom hromu.

KAKO NAPRAVITI IZBOR?

Važno je izabrati odgovarajući model kako bi ceo enterijer bio skladan, u pogledu boja, oblika i dizajna, i prostorno maksimalno iskorišćen. Na tržištu se nalazi širok dijapazon izbora modela, a koji ćemo izabrati zavisi kako od prostornih kapaciteta, vodovodne mreže, ostalog kupatilskog nameštaja, tako i od cene tuš kabina i ličnih preferencija, ukusa i stila života. Izvesno je da na cenu tuš-kabine, osim materijala, utiču i specifične želje, u smislu formi i dizajnerskih rešenja, a ona zavisi i od toga da li je ovaj kupatilski element oplemenjen i dodacima, poput posebnih ventila, poličica, rasvete ili audio-opreme.

PRAKTIČAN A MODERAN KUPATILSKI ELEMENT

Koju god tuš-kabinu da izaberemo, sigurno je da ona mora biti kvalitetno ugrađena i najpre funkcionalna, ali ne treba zanemariti ni estetski aspekat, tj. da prostoru može udahnuti notu luksuza, elegancije, te ga učiniti veoma atraktivnim. One su pogodne i stoga što ih odlikuju lak pristup i jednostavno održavanje, a jedinstvene jer prostoru daju utisak dubine, bez barijera, čineći ga i vizuelno većim.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *