Šta sve morate imati u automobilu kada vozite decu sa sobom

Opreznost mora da bude na maksimumu kada vozite decu u automobilu sa vama. Vi ste u tom trenutku odgovorni za još jedan život. Vi u tom trenutku ne brinete samo o sebi, već i svom ili tuđem detetu. Zato je važno da budete odgovorni prema njima maksimalno, ali i prema sebi. Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo obavezno da imate u automobilu, kada vodite dete sa vama.

Držač za mobilni telefon

Svakom vozaču su magnetni držači za mobilni u kolima neophodni, a posebno su neophodni onima koji imaju decu. Nikako ne smete sebi dozvoliti da vozite, a da sve vreme razgovarate i da vam telefon stoji u ruci ili da nešto gledate na telefonu dok vozite i dok taj isti telefon držite na volanu na primer. Možete li samo da zamislite koliko je to nebezbedno? Definitivno je najsigurnija opcija da isti taj telefon odožite na držač za mobilni. Postoji mnogo držača za mobilni, odnosno mnogo vrsta i sigurno ćete naći onu vrstu koja vama najviše odgovara i koja vam je najpogodnija za automobil. Na primer možete da izaberete one držače za mobilni koji imaju magnet, ali možete i samo one gde zakačite praktično vaš telefon. Dakle, to je već na vama, ali naš je predlog da kada vozite decu uvek imate držač za mobilni u kolima.

Reserve igračke

Uvek se može desiti da negde žurite i da samo uzmete dete sa vama, da ga smestite u njegovo sedište i da skorz zaboravite da mu ponesete neku igračku neku zanimaciju. Dete vremenom može da se uznemiri u kolima, potovo ukoliko ste samo ono i vi u kolima i onda ne znate kako da ga smirite. Ne smete naravno da se okrećete u toku vožnje, a ono se neće smiriti na vaše reči. Zato bi uvek trebalo da imate neku rezervnu igračku u vašim kolima, nešto što bi moglo da mu na kratko zadrži pažnju ili naravno na duže. Plač deteta i vas može da omete u vožnji, može da vam smeta jednostavno i zato morate uvek o tome da razmišljate. Ukoliko dete ne prestaje da plače ni kada mu date igračku, onda bi trebalo da zaustavite auto, da pokušate da ga smirite ili da sačekate da se smiri, pa onda da nastavite vožnju.

Vodu, vlažne maramice i obične maramice

Obavezno vodu morate da imate sa sobom ukoliko sa decom krećete čak i na kratak put, čak i ako idete samo nekoliko kilometara. Deca su uvek žedna i deci je potrebna voda i deca moraju da je piju. Zato morate da uvek da je imate u vašim kolima kako bi vam olakšale vožnju. Zatim, obične i vlažne maramice su obavezne kada sa decom idete negde kolima. Uvek se može desiti da dete prospe upravo tu vodu, može se desiti da slini da su mu potrebne maramice i slično ili da se isfleka, pa da ga očistete malo vlažnim maramicama.
Tako da, ovo su tri stvari, koje pre svega treba da nosite sa sobom kada vozite dete u kolima. Pored toga morate zaista da budete oprezni, da vozite pažljivo, da čak i ako volite brzu vožnju, usporite, zato što znate da u kolima vozite dete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *