Šta spakovati u dečiji kofer za zimovanje?

Mokre noge, kašalj, temperatura, bol u grlu… Redovna pojava kada se deca pošalju ili povedu na zimovanje, ali za sve to postoji način da se zaobiđe ili da se one glavne stvari koje stvaraju ovakvu problematiku zaobiđu. Poenta se krije u planskom i pakovanju najneophodnijih stvari, stvari bez kojih se na planinu i zimovanje ne ide, bilo da dete skija, sanka se ili jednostavno sa vama šeta i uživa na snegu.

Početni savet, kojim nisu obuhvaćeni ni skafanderi za decu, ni grejači, ni koferi, jeste da tokom celog zimskog perioda radite na jačanju imuniteta. Što više voća, čajeva, ishrane bogate vitaminima i mineralima, kao i suplemenata predviđenih za njihov uzrast. Na taj način ćete zaobići brojne viruse, ali i kada se jave ublažićete njihove simptome i svesti ih na minimum. Sada je vreme da se pakuje kofer!

Bez skafandera se na planinu ne kreće!

Skafanderi za decu su broj jedan za pakovanje, uz gomilu termo čarapa, podrazumeva se. Ono o čemu možete razmišljati jeste da li to da budu dvodelni ili jednodelni, ali opcija o nošenju ili nenošenju ne postoji. Skafanderi za decu, kao ni za odrasle, nisu tu samo tokom skijanja, već za svaki izlazak na minus, svaku šetnju planinom i svako gaženje po snegu. Štite od vetra, vlage, održavaju temperaturu tela urednom i tako čuvaju najpre zdravlje dece.

Ono šta je dobro uz njih imati jeste aktivni veš. Skafanderi za decu su topli, nepromočivi, vetronepropusni, dok aktivni veš obezbeđuju potpunu toplotu, a ujedno pokretljivost i nesputanost pokreta. Tako ćete imati više mesta u koferu za druge stvari, jer detetu ispod nećete morati da oblačite trenerke ili pidžame, koje samo smetaju u pokretu, pa čak i samom sedenju. Dodatni savet jeste da se skafanderi za decu biraju tako da imaju tregere, koji imaju deo zaštite za leđa, a onda preko da bude jakna, jer im je to najjednostavnije i najpraktičnije, dok je za najmanje jednodelni pun pogodak.

Nepromočive dečije čizme

Dečije čizme, dva para. Jedne na noge, druge u kofer. Iako su dečije zimske čizme takve da ne propuštaju vodu, valjanje po snegu, trčanje kroz sneg, čini da se on ipak nađe nekako u unutrašnjost čizme. Zato je dobro da skafanderi za decu u predelu članka imaju zaštitu, koja brani snegu da dođe u unutrašnjost čizama. Ali, pošto je uvek moguće da malo snega negde prođe i okvasi čarape, nikada na zimovanje ne idite uz jedan par za decu, jer će vas to sigurno omesti u uživanju i samom odmoru.

Grejači za ruke i noge

Kada se spakuju skafander, čizme, potrebna garderoba, najviše se onda misli na šalove, kape i rukavice. To je obavezni deo zimske opreme, gde god da idete, bilo da je to grad ili planina. Za planinu uvek birajte nepromočive materijale, kako bi dete moglo da bude nesmetano napolju duži vremenski period. Pored toga, ponesite i grejače. Danas na tržištu postoji mnogo opcija kada govorimo o grejačima za ruke i noge, koji se aktiviraju usled dodira sa vazduhom, koji se zagrejavaju vodom, pa onda nekoliko satu drže toplotu, a zaista mnogo znači kada se drže u čizmama ili džepovima, rukama, posebno najmlađima koji su na hladnoću najmanje otporni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *