Šta raditi sa havarisanim vozilom?

Imali ste saobraćajnu nezgodu i automobil više nije u voznom stanju? A da li ste vi dobro?

E, onda sve ostalo može da se reši!

Iako je ovo veliki udarac na vaše finansije, u zavisnosti od toga da li je u pitanju automobil koji je u manjoj meri ili u potpunosti uništen, postoji nekoliko načina na koje možete povratiti određenu sumu novca.

Ukoliko imate havarisano vozilo i ne znate šta da radite sa njim, nastavite sa čitanjem ovog teksta i saznajte koje su sve opcije pred vama.

#1 Otkup havarisanog vozila – agencija za otkup vozila

Ukoliko je vaš automobil uništen i nije u voznom stanju najbolje rešenje je da ga prodate.

Ali, pitanje je: Ko želi da kupi automobil koji je havarisan ili nije u voznom stanju?

Kontaktirajte agenciju koja vrši otkup havarisanih vozila svih vrsta i prodajte vaše vozilo u najkraćem vremenskom roku po najpovoljnijoj ceni!

Ukoliko do sada niste čuli za ove agencije ili imali kontakt sa njima, uputićemo vas u čitav proces. Nakon što kontaktirate agenciju, oni će tražiti da im pružite osnovne iformacije o vašem vozilu.

Pod njima se podrazumeva marka i model automobila, starost vozila, pređena kilometraža, koju vrstu goriva koristi (da li je dizelaš ili benzinac), koja mu je jačina motora, da li poseduje automatski ili manuelni menjač i najvažnija informacija – u kakvom je trenutno stanju automobil.

Zatim, ukoliko su nakon pruženih informacija i dalje zainteresovani za vaš automobil, dogovarate sastanak kako bi na licu mesta zaposleni agent procenio vrednost vašeg automobila. 

To uglavnom bude u kratkom vremenskom periodu, nakon 2 do 3 dana. Nakon procene, agent vam ponudi odgovarajuću cenu, a ukoliko se složite sa njom, kupoprodajna razmena se može obaviti na licu mesta, gde ćete vi dobiti dogovoreni novac a agent će vaš automobil odvesti. Iako neće pokriti celu štetu koja je načinjena, ovaj novac vam može poslužiti za kupovinu novog automobila.  

Vlasnici se odlučuju za ovaj vid prodaje prvenstveno što je najlakši način, sa jednostavnom procedurom koja se završi u svega nekoliko dana.

#2 Automehaničar – da li se automobil može popraviti?

Da li je popravka kod automehaničara dobra ideja zavisi od više faktora. Prvi faktor je u kojoj meri je automobil havarisan. Ukoliko su u pitanju manja oštećenja, ništa ne gubite da odete kod automehaničara kako bi on procenio načinjenu štetu, vreme koje je potrebno da se ona sanira kao i novac koji vam je potreban.

Takođe, da li će popravka biti isplativa zavisi i od marke i modela vašeg automobila, jer delovi za pojedine modele automobila mogu imati veoma visoku cenu, pa cena popravke premašuje vrednost automobila.

Međutim, ukoliko je automobil u potpunosti havarisan i nije u voznom stanju, retko kad će popravka biti najbolje rešenje.

#3 Prodaja automobila na kilogram – za potpuno havarisane automobile

Čuli ste o prodaji automobila na kilogram, ali vam nikad nije bilo jasno šta to tačno znači?

Ovo je jedna od usluga koje nude agenciju za otkup automobila koju treba da razmotrite pre donošenja konačne odluke o svim havarisanom automobilu. Prodaja automobila funkcioniše tako što agencija plaća određenu, dogovorenu svotu novca po kilogramu vašeg automobila

Ovo je najbolja odluka kada je vaš automobil havarisan, nije u voznom stanju i neispravan je nakon saobraćajne nezgode.

Kako doneti odluku?

Pre donošenja odluke o tome šta ćete učiniti sa vašim automobilom važno je da razmotrite sve opcije koje su pred vama. Ono što je sigurno – nešto morate učiniti!

U suprotnom, vaš automobil će stajati u dvorištu, garaži ili ispred kuće i osim što će biti potpuno neupotrebljiv i što će vam samo zauzimati prostor, on će takođe gubiti na vrednosti i samim tim povećati vaš trošak.

A zašto ne bi barem određeni deo novca povratili?

Zato, prvo dobro osmotrite vaš automobil. Ukoliko je u voznom stanju, ne bi bilo loše da ga odvezete kod mehaničara i procnite da li vam se popravka isplati, a ukoliko ipak nije u voznom stanju, vrlo je verovatno da popravka neće biti isplativa.

Takođe, ukoliko je vaš izbor agencija za otkup automobila, informišite se koju cenu vam nude za otkup, a koja cena bi bila za prodaju na kilogram, zatim uporedice cene i izaberite povoljniju opciju.

Krajnja opcija koju imate pred sobom je da postavite oglas. Međutim, ukoliko se odlučite za ovu opciju, velika je verovatnoća da će proces prodaje trajati duži vremenski period, ali postoji i mogućnost da vam se posreći i da pronađete kupca koji je spreman da kupi vaš automobil.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom pojasnili šta sve možete učiniti sa vašim havarisanim automobilom i pomogli da donesete odgovarajuću odluku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *