Šta predstavljaju veštačke suze i kakvu namenu imaju?

Zdravlje oka veoma je važno za jasnu vidljivost, orijentaciju i sveukupni osećaj opuštenosti i normalnog pogleda. Kako ne bi dolazilo do iritacija i upala, bolova, otoka, peckanja i drugih nelagodnih pojava, oftamolozi preporučuju različita sredstva – terapije i preparate koji će stvoriti potrebno olakšanje, a u navedene svrhe koriste se veštačke suze.

Specijalne kapi, odnosno tečni rastvori koji se nazivaju veštačke suze pružaju potrebnu zaštitu i podršku očima, jasan vid i preglednost, bez bilo kakvih tegoba i problema. U skladu sa preporukom lekara i iskusnih timova, a nakon obavljenog očnog pregleda, prepisuje se određena terapija i delotvorna sredstva koja će učiniti oko zdravim, a pogled potpuno jasnim u bilo koje doba dana, noći, izloženosti svetlima, tami i drugim uslovima. 

Struktura u kapima namenjena svima koji imaju problema sa očima

Veštačke suze predstavljaju tečnu strukturu, odosno kapi namenjene umanjenju pojave svraba, peckanja, iritacija, čak i bola oka, delujući umirujuće i olakšavajući pogled. Namenjene su prvenstveno suvom oku, koje je izloženo dehidrataciji, a zatim i pratećim tegobama koji otežavaju vid, treptanje i pokrete. Zahvaljujući odsustvu konzervansa i svih drugih stranih materija, veštačke suze stvaraju se na prirodnoj bazi i imaju zaštitnu ulogu u pogledu eliminisanja uticaja bakterija, infekcija i stranih čestica. 

Uz odgovarajuću vlažnost u predelu očiju se ne zadržavaju nikakve materije, što automatski umanjuje rizik od pojave različitih štetnih dejstava. Imaju teksturu koja se jednostavno stavlja i sjedinjuje sa površinom očiju, omogućavajući sprečavanje pojave upale, crvenila i iritacija, kao i hiperosmolarnost – isparavanje vode iz epitelnih očnih ćelija uz intenzivno dehidriranje očne površine. Sa prvom upotrebom umanjuju simptome suvog oka, kao i mogućnost pojave različitih bolesti površine, rožnjače i drugih očnih sastavnih elemenata.

Sastav preparata koji efikasno hidrira i elminiše pojavu suvog oka

Ključni elementi koji grade veštačke suze imaju ulogu očuvanja njihovog zdravlja, aktivnu hidrataciju i sprečavanje pojave bilo kakvih problema. Tako, osnovni sastav koji imaju sačinjen je od udela vode, zatim raznovrsnih vitaminskih i proteinskih struktura, ugljenih hidrata, enzima koji eliminišu viruse i bakterije, zatim elektrolita i lipida. Navedeni elementi pospešuju očuvanje vlažnosti oka i deluju protivupalno, kao i zaštitnički u pogledu sprečavanja prodiranja stranih čestica. U zavisnosti od preovlađujućeg sastojka u strukturi veštačke suze, može imati sastav koji je ređi ili znatno gušći, koji se teže razliva. 

Kao kombinacija delotvornih sastojaka koji vraćaju oku potrebnu vlažnost, jednim stavljanjem pružaju hidrataciju koja traje značajan vremenski period. Prisustvo hijaluronske kiseline, raznovrsne celuloze, karbomera, trehaloze, glikola i dekstrana, pruža dodatnu pokretljivost oka, brzu regeneraciju površine i blistav pogled. Sama hijaluronska kiselina koja je značajno prisutna u sastavu veštačke suze, kao i u organizmu, koži i oku, ima ulogu zadržavanja vode i kvalitetnije apsorpcije, zbog čega ne čudi podatak da je važan deo i kapi protiv očne suvoće. 

Veštačke suze predstavljaju kombinaciju sastojaka koja na prirodnoj bazi vraća potrebnu vlažnost oku, sprečava pojavu iritacija, peckanja, svraba, crvenila, bolova i mnogih drugih pojava, u cilju blistavog i jasnog pogleda. Sastoje se iz velikog broja sastojaka koji su bitni za čitav organizam i pružaju hidrataciju, hraneći površinu i samo oko uz ne samo ublažavanje, već i potpuno eliminisanje raznovrsnih simptoma.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *