Šta očekivati nakon postupka mastopeksije

Povećanje grudi već godinama je jedna od najpopularnijih kozmetičkih procedura širom sveta. Mnoge žene prijavljuju mnogo više nivoe samopouzdanja i sreće nakon postupaka povećanja grudi, i tvrde kako su izuzetno zadovoljne rezultatima svojih operacija.

Pre mastopeksije, međutim, bitno je znati šta da očekujete posle operacije i koliko vremena će trebati da se pacijent potpuno oporavi može pomoći pacijentima da se bolje pripreme za ono što može biti iskustvo preobražavanja života.

 

Koliko će trajati potpuno oporavak?

Važno je napomenuti da, budući da je telo svake žene jedinstveno, ne postoje tačne vremenske odrednice koliko će trajati oporavak. Međutim, većina hirurga se slaže da potpuni oporavak u proseku može potrajati šest nedelja, a žene mogu primetiti da se osećaju sasvim dobro nakon otprilike nedelju dana.

Vaš hirurg će moći da proceni vaše sveukupno zdravlje i pruži vam definitivniji vremenski rok pre realizovanog postupka.

 

Mastopeksija – faze postoperativnog oporavka

Odmah nakon buđenja iz anestezije verovatno ćete osećati opuštenost i bol. Možda ćete se osećati pomalo malaksalo, ali ovi efekti bi trebali nestati za nekoliko sati. Međutim, trebaće vam neko ko će vas odvesti kući i ko će ostati kod vas preko noći.

 

Prvih pet do sedam dana

Obično su prva tri do pet dana najneugodnija. Vaš lekar će verovatno propisati lekove protiv bolova, a vaš hirurg će vam možda čak preporučiti primanje injekcije ili pumpe protiv bolova da bi se olakšala nelagoda tokom prvih 72 sata.

Nakon prvih nekoliko dana, većina žena može podneti postoperativnu nelagodu sa medikamentima. Pored toga, većina žena može se vratiti radnim poslovima oko nedelju dana nakon operacije.

 

Narednih nekoliko nedelja

Nakon prve nedelje, pacijenti se ohrabruju da se polako oslobode na lagano vežbanje i uobičajenu dnevnu rutinu. Nelagoda bi do ovog trenutka trebala biti minimalna, ali lekari savetuju ženama da se suzdrže od napornih ili napornih aktivnosti poput trčanja ili rigoroznih vežbi. 

Pacijentima sa napornim poslovima preporučuje se da ostanu kod kuće najmanje tri nedelje.

 

Potpuni oporavak

Tokom vašeg sledećeg pregleda lekar će moći da proceni koliko je napredovalo vaše izlečenje.

Generalno gledano, posle dva meseca kod većine pacijenata je potpuno normalno da se ponovo nastavi normalnim tempom života.

Važno je da se pažljivo pridržavate uputstva za negu lekara kako bi se vaši implanti pravilno zacelili i kako ne bi došlo do komplikacija.

 

Saveti za neometani oporavak nakon mastopeksije

Nekoliko je stvari koje biste trebali očekivati u danima i prvim nedeljama nakon povećanja grudi.

Prvo, pojavit će se jaka bol i otok. To je normalno, i prirodno će se vremenom ublažiti. Da biste smanjili ovu bol i ubrzali zarastanje, toplo se preporučuje da investirate u jedan ili dva grudnjaka za oporavak.

Ovi grudnjaci su specijalno dizajnirani da pomognu nakon mastopeksije, oni pružaju stabilnost mplantata, povećanu cirkulaciju i blagu kompresiju kako bi se osigurala pravilna drenaža limfe. Mogu se kupiti u mnogim stilovima i tkaninama, što znači da možete odabrati onaj koji će najbolje odgovarati vašim potrebama i telu.

Procedura traje jedan do dva sata.U većini slučaja procedura se vrši pod opštom anestezijom.

Hirurg će napraviti rez ispod grudi, ispod ruku ili oko bradavica, u zavisnosti od vašeg tela, vrste implanata i povećanja koje ste dogovorili.

Hirurg će staviti implantat dojke u džep iznad ili ispod vašeg grudnog mišića. Nakon postavljanja implanata, hirurg će posekotine zatvoriti šavovima ili hirurškom trakom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *