Šta obično zaboravimo da ponesemo na letovanje, a ne bi trebalo

Pri samoj pomisli na letovanje, odmah nam se u glavi stvori taj spisak, koji nam i te kako znači. Zista je mnogo malo onih ljudi, koji ne prave spisak i koji sve to drže u glavi i koji se pakuju i pripremaju za letovanje onako spontano. Sa druge strane imamo one ljude, koji i pored spiska uvek nešto zaborave. Njima spisak znači da ponesu osnovne stvari, ali i one nepotrebne i manje bitne i uvek im se na kraju desi da nešto zaborave. Naravno, to se svima dešava. Postavlja se pitanje da li se može napraviti idealan spisak za letovanje, koji će sadržati apsolutno sve stvari koje će nam biti potrebne. Nekada će se desiti da se na spisku i ne nađu neke vrlo bitne stvari, jer zaboravimo i na spisak da ih stavimo i onda tu nastaje sam problem. Zašto da vam letovanje Krf, Zakintos ili Krit 2018 ostane upamćeno po ubodima insekata ili obliženju pridavnica zbog onoga što ste zaboravili. Upravo u ovom tekstu govorimo o tim ne tako osnovnim stvarima za letovanje, ali ipak veoma važnim, o stvarima koje često zaboravljamo.

Slušalice, maska i futrola za telefon

Naravno da se nikome (skoro) neće desiti da zaboravi telefon i punjač. Dakle, to su neke stvari koje se obavezno nalaze negde na početku samog spiska. Međutim, često se dešava da zaboravimo slušalice. Njih uglavnom koristimo svakog dana, ne pomislimo na njih, ne stavimo ih na spisak za letovanje i jednostavno ih zaboravimo. Zato njih odmah stavite na vaš spisak za letovanje. Zatim, maskica za telefon je jako važna, jer čuva vaš telefon, na plaži i na drugim mestima, kao i futrola. Zašto je važna? Pa zato što vam se mnogo puta može desiti da vam telefon ispadne na neko kamenje na plaži i onda će se oštetiti ako nema maskicu, tako da bi trebalo da ga čuvate veoma dok ste na letovanju.

Higijena – vlažne maramice, štapići za uši, krema za ruke, labelo

Dakle, znamo da ćete poneti osnovana sredstva za higijenu. Međutim, nemojte zaboraviti ni vlažne maramice. Gledajte da to bude neko veće pakovanje, zato što će vam značiti. Naravno da vlažne maramice možete kupiti i dok ste na letovanju, ali jednostavno možda vam zatrebaju i negde u putu i slično. Tako da bi bilo dobro da ih ponesete. Isti je slučaj i sa štapićima za uši, kao i sa kremom za ruke, s obzirom da neko ima vrlo osetljive ruke, pa se može javiti alergija na sunce i slično. Labelo je definitivno „must have“.

Prva pomoć – hanzaplast, vata, bočica alkohola, sprej protiv insekata, asepsol

Hanzaplast je jako važan. Uvek je moguće da ćete se negde na putovanju poseći o neki oštar kamen na primer ili će vam sandale napraviti žuljeve. Zato je uvek važno da uvek pri ruci imate i hanzaplast. Zatim, vata je takođe jako potrebna, ali i medicinski alkohol, kako biste dezinfikovali sve rane. Zatim, ne bi bilo na odmet da ponesete i malo asepsola, koji će vam dobro doći da očistiti kupatilo u apartmanu kada budete bili na letovanju, u trenutku kada dođete. Takođe asepsolom možete očistiti i kuhinju, čisto za svaki slučaj da se osigurate. Sprej za insekte takođe može da bude deo prve pomoći na letovanju, ako ste jedna od onih osoba, kojima komarci i insekti i te kako smetaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *