Spušteni kapci – mana koja kvari svaku fotografiju 

Svako od nas ima estetski ideal ka kojem teži. Nema žene koja ne želi da održi fizičku lepotu tokom starenja. Glatka i nežna koža, zategnuti kapci, odustvo bora i skladna kilaža – opšteprihvaćeni su atributi savremenog doba. No, ipak, mnogi negativni faktori nemilosrdno utiču na fizički izgled, pa je mladolikost sve teže i teže održati. 

Nesavršenosti koje provociraju savremenu ženu najčešće su posledica obilnog stresa, slabljenja mišića i tonusa kože, naglih promena u kilaži, hormonskog disbalansa, ali i loših navika. Usled svega toga, sve se više i više žena žali na problem spuštenih kapaka i izraženih bora. Korekcija spuštenih kapaka ipak je koliko-toliko moguća u kućnim uslovima, dok u savremenoj estetskoj kozmektologiji jedna žena može dosegnuti potpuni preobražaj. 

Kako uz pomoć šminke prekriti spuštene kapke

Mnoge dame uživaju u šminkanju. Spušteni kapci ne trebaju ih u tome sprečiti. Postoji mnogo trikova i tajni kako bi se oni uspešno prekrili. Otkrićemo vam neke od njih. 

Pre svega, tokom šminkanja potrebno je jasno istaći važne linije i što više zamaskirati nedostatke. Preširoke obrve tada ne bi trebale dolaziti u obzir. Uz vešto nanetu šminku moguće je imati vizuelno svež i mladalački pogled. Korišćenje bele boje u vidu senke ili olovke za uglove očiju, ali i lukove, nabore gornjih kapaka – izuzetno je preporučljivo. Dok se donji kapci ne bi trebali uopšte tretirati šminkom. Ovaj lukavi trik vizuelno širi oči. 

Dobro je primeniti u jednokratnim prilikama i samolepljive silikonske trake namenjene za spuštene kapke koje ih fiksiraju i čine manje opuštenima. Spušteni kapci mogu se rešavati i lifting kremama, i to do sat vremena pre odlaska na spavanje. A pored svega toga, važno je podmlađivati svoju kožu sa prirodnim preparatima. 

 

Spušteni kapci i nega kože prirodnim preparatima

Jutro sa sobom često nosi natečenost lica i oči koje izgledaju umorno i podbuhlo. U tim momentima, masaža kapaka sa kockicom leda koja u sebi ima mentu, limun ili kamilicu biće odličan način da se ukloni jutarnji otok. Masiranje nežnim pokretima od trepavica pa sve do obrva, ili duž linije kapka, uspešno će ukloniti nedostatke starenja i zamora. Pored toga, kada su u pitanju spušteni kapci dobro je koristiti i prirodne preparate, tj narodne recepte. Maske i obloge od lekovitog bilja, korišćene 2x nedeljno mogu zategnuti opuštenu kožu. 

Za spuštene kapke preporučuje se mešavina soka od krompira i kiselog kupusa. 1 kašika ovog soka pomešana sa brašnom i maslinovim uljem, nanosi se na gornje kapke nekoliko minuta, a zatim se ostaci ispiraju vodom. Takođe, umućeno jaje u koje se dodaje med i maslinovo ulje može imati lifting efekat i to ne samo kada su u pitanju kapci već i čitavo lice. Pored toga, ne treba zaboraviti ni na bananu koja hidrira kapke za svega 15 minuta nanošenja. Kada su u pitanju lekovite obloge preporučuje se peršun, zeleni čaj, kopriva, aloa, limun, ali i krastavac. Ovi proizvodi trebali bi ublažiti podbuhlost. A ukoliko ništa od toga ne pomaže jer su kapci postali s godinama previše opušteni, a u svakodnevici jako natečeni, onda je važno obratiti se lekaru. 

Opušteni kapci kad-kad mogu nastati usled problema sa raznim bolestima, pogotovo kada su u pitanju srčani problemi, hormoni ili bubrezi.

 

Šta još možete uraditi ako imate problem sa opuštenim kapcima 

Starosne promene ali i nasledni faktori prilikom kojih koža nema elastičnost, efikasno se mogu rešiti hirurškim korekcijama. Blefaroplastika i drugi estetski tretmani u velikoj meri eliminisaće umorno lice i smanjiti formirane vreće. A rezultati će biti vidljivi gotovo do kraja života. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *