Saveti za uređenje dvorišta i odabir idealnog baštenskog nameštaja

Letnja uživanja u svojim baštama, dvorištima, pa i na balkonima i terasama, nešto su što je definitivno najlepše posle svakog napornog dana. Zato i jeste važno da prostor koji imate i kojim raspolažete ulepšate i kreirate prema svojim potrebama, tako da vas opušta i da u njemu istinski uživate.

Gde se kriju najčešće greške, a šta je dobro uraditi, neki su od saveta koje delimo sa vama.


Greške prilikom uređenja bašte


Postoji nekoliko grešaka koje se redovno pojavljuju, a neke od njih su čak i one koje se dešavaju kada se uređuje enterijer kuće ili stana. Prva među njima, ona najmanje potrebna, jeste premeravanje prostora odokativnom metodom. Sama otvorenost utiče na to da imate osećaj kako raspolažete većim prostorom nego što zapravo jeste, pa proizvoljno određujete mere. Kada stigne naručeni nameštaj onda dolazi do problema kako sve smestiti. Jer, lako je smestiti jedan lazy bag bilo gde, ali veliku baštensku garnituru već nije.


Druga redovna greška tiče se odabira pogrešnih materijala za baštenski nameštaj. Umesto isključivog biranja na osnovu estetskog momenta, vodite se time da najpre ispitate materijale od kojih je napravljen, da je čvrst, izdržljiv, i najvažnije, da li se lako održava. Materijali koji se teško održavaju, lako prljaju a teško čiste, predugo suše, jednostavno nisu za spoljašnju upotrebu.
I za kraj, vodite se nekada onom „ako ne znaš šta je kvalitetno – pitaj šta je skuplje“, jer izdržljiviji materijali, otporniji, često i jesu nešto skuplji, ali ćete tako obezbediti baštenski nameštaj koji će vam dugo trajati.


Lazy bag kao deo baštenskog uređenja

Ukoliko vas brine potrebno ulaganje za lazy bag cena je među najnižima kada govorimo o nameštaju koji se može koristiti u okviru bašte, terase, balkona. Ujedno ćete dobiti mesto za odmor, popodnevnu dremku, čitanje, ispijanje koktela, kafe, koje je možda i najudobnije. Ono šta je dobro jeste što lazybag uvek možete pomerati lako, praviti kako vam u kom momentu odgovara, a vrlo lako ih je kasnije skladištiti. To je još jedan od kriterijuma pri biranju nameštaja za baštu, kako se i koliko jednostavno skladište.
Uz sve ovo, lazy bag ima dvostruku namenu, pa i trostruku. Dok u letnjem periodu može da posluži kao deo baštenskog nameštaja, kasnije može biti dodatni nameštaj za dečiju sobu, dnevni boravak, može poslužiti bilo gde u kući. Zato birajte materijal koji se lako održava. Kada je u pitanju lazy bag cena ide do nekoliko hiljada dinara, zavisno od veličine, materijala koji se koristi, ali je svakako dosta jeftiniji od određenih baštenskih stolica koje zauzimaju dosta mesta i bez dodatnih jastučića nisu najudobnije za sedenje.


Ljuljaška za savršene trenutke u dvorištu


Pošto smo krenuli od saveta kako uzeti nameštaj koji vam pruža mogućnost potpunog uživanja, jer to jeste kada se zavalite u lazy bag-u, onda ne sme da se zaobiđe i jedna udobna ljuljaška za dvorište. Osim što su vrlo udobne i prijatne, pružaju dosta mesta za sedenje, a uvek ih možete nakon leta skloniti na terasu, posebno zastakljene terase, gde ćete ih i u hladnijem periodu godine bez problema koristiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *