Saveti za put autobusom do Frankfurta

Duga putovanja zahtevaju i detaljne pripreme i vrlo dobru organizaciju, jer iako se ide negde zbog rada, života ili samo posete turističke, dug put zna da zamori i da učini da su potrebna bar dva do tri dana kako biste se oporavili od njega.

Međutim, postoje i neke stvari koje mogu da vam prekrate to vreme, da učine put autobusom dosta prijatnijim i udobnijim, a na taj način da se onda mnogo brže oporavite i da imate elana za sve druge obaveze ili planove pošto stignete na željenu destinaciju. Ovog puta destinacija je Frankfurt, kao jedan od nemačkih gradova do kojeg je autobusom potrebno dosta vremena da se stigne.

Autobuske karte od Beograda do Frankfurta

Na relaciji Beograd Frankfurt autobus ume da učini vrlo omraženim prevoznim sredstvom, jer u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima, vremena polaska, da li je jutarnje ili večernje, put u proseku traje oko 22 sata. Prvo i osnovno jeste da autobuske karte rezervišete na vreme, što znači da unapred znate kada ćete da putujete, iz dva razloga koja su najvažnija. Na relaciji Beograd Frankfurt autobus možete naći skoro svaki dan, ali je ipak uvek sigurnije kada bar nekoliko dana unapred rezervišete sebi mesto, kupite autobuske karte i budete mirni kada je to u pitanju. Drugi razlog jeste mesto sedenja, jer je bolje da sedite negde napred, manje je naporan put, manje dosadan, a da biste ta mesta uhvatili, onda je bitno da ih rezervišete na vreme, a ne dan ili dva dana pre samog putovanja.

Kada je u pitanju cena autobuske karte, to uglavnom zavisi od prevoznika, ali se u proseku kreću oko 100 evra za kartu u jednom pravcu, a oko 150 evra povratne karte, zbog čega tu opciju uvek treba iskoristiti.

Osnovne potrepštine za putovanje autobusom

Šta je to što vam je potrebno kada krećete na dug put autobusom? Prvo i osnovno jeste udobna garderoba i slojevito oblačenje. Udobna garderoba vam neće smetati da se namestite na sedištu tako da vam bude komforno, a slojevita garderoba će učiniti da vam nikada u autobusu ne bude hladno, odnosno vruće. Nakon toga, pobrinite se da na ovako dugo putovanje sa sobom uvek imate manji jastuk ili jastuk koji se koristi za putovanja, uz neku deku ili prekrivače koji će vam poslužiti da se pokrijete dok spavate, dremate, a koja vam neće zauzeti mnogo mesta u prtljagu. Sve što vam nije potrebno u toku puta, odložite u glavni prtljažnik, kako vam ne bi smetalo na sedištu ili oko njega.

Opremite se vodom, nekim grickalicama, slatkišima i hranom koja će vam poslužiti da doručkujete ili ručate. Duga putovanja su svakako predviđena da imaju određene pauze na kojima je moguće kupiti sve ovo, ali kako je ipak u autobusu dosadno, sigurno će vam se prijesti nešto baš u momentu kada ste daleko od pauze ili prve prodavnice.

Obavezno ponesite eksternu bateriju, tj. punjač za mobilni telefon, slušalice i neki sadržaj na telefonu koji će vam prekratiti vreme puta. Tako nećete brinuti da li će se put odužiti, ali ni da li će baterija biti prazna u momentu kada vam telefon bude potreban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *