Saveti za čist i sređen stan

Ne mili vam se da se bacite na kućne poslove?

Radije biste da odmarate i da drugi rade umesto vas?

E pa niste, jedine. Mnoge dame bi volele da imaju stalnu pomoć u kući, jer im čišćenje i održavanje objekata i nije omiljeni posao. Pa naravno, svako bi voleo da uživa, a drugi da čisti. I za to postoji rešenje. ako se unajmi agencija za čišćenje i održavanje objekata, onda problema stvarno nema. Drugi opera, očisti, oriba, vaše je samo da platite angažman.

Međutim, kada bap i niste u prilici da angažujete agenciju za čišćenje i sređivanje objekata, onda pogledajte koje smo vam savete pripremili kako biste brzo i lako sredili dom, a ujedno i sačuvali novac, a i živce.

Ako želite da vam dom bude stalno uređen i koliko-toliko čist, to ne mora da znači da od krpe ne treba da se odvajate. Za one koji imaju mnogo obaveza, a malo vremena agencija za čišćenje i održavanje objekata je spas. A kako sami da održavate uvek urednim i čistim svoj dom?

Mi imamo rešenje za vas koje može da vam i te kako posluži.

Nered obavezno držite pod kontrolom!

Pre nego što krenete da čistite i sređujete dom rešite se nereda. A zatim zpočnite čišćenje. Sve stvari stavite na svoje mesto, pa i one sitnice koje se nalaze po stolovima, fiokama in a komodama. U blizini vrata okačite ključeve, a na mesto vratite ofingere, odeću koja se vuče po stolicama ili spakujte u ormar ili bacite na pranje. Sve što vam ne služi svrsi bacite, a vredne stvari stavite na određeno mesti kako biste makar malo napravili reda u stanu.

Prednosti čistog i uređenog doma

Ako redovno čistite stan, svako naredno čišćenje je mnogo lakše, jer je zapravo reč samo o održavanju već uređenog stana. Ukoliko to radite često, vremena neće biti za prljanje doma, pa će vam kutak uvek lepo izgledati. Ukoliko ne vodite redovno brigu o higijeni stana, nered reće da se skuplja, stvari se gomilaju, a vama se sigurno ne mili da se bacite na sređivanje.

Redovnim  čišćenjem uklonićete prašinu i prljavštinu koja nastaje, pa vam neće pasti teško svakodnevno briskanje kuhinje, lavaboa i drugih radnih površina, jer nećete imati mnogo posla i neće vam oduzimati mnogo vremena.

Kako se rešiti prašine?

Prašina na stolu, na televizoru, na komodo, uh, prašina je svuda.

Kako je se rešiti?

E pa ako je redovn brišete, manje ćete je primećivati i manje će se taložiti. Ipak, većina žena ne voli da briše prašinu, pa ovaj opipljiv i dosadan posao stalno odlažu. A onda kad dođe vreme da se stvarno prebriše prašina, e tada nastaje muka.

Zato je najbolje bilo da na vreme nabavite maramice za brisanje prašine i čim ste u prilici prebrišite komodo i televizor, jer će na taj način dom uvek blistati.

Da li vaš ljubimac ima svoje mesto?

Naviše vole da se umiljavaju, a posebno ljubimci obožavaju da se mazesa vlasnikom i da spavaju pored njega. E pa, pošto dlake, prašina i prljavština sa ljubimaca leti po celom stanu, odredite jedno mesto gde će vaš ljubimac ležati. Učite životinje da leže dalje od fotelje ili kreveta, jer ćete tako sprečiti širenje prljavštine po domu, a dom redovno usisavajte i prikupljajte dlake uz pomoć sunđera kako biste mogli da uživate u svom čistom i urednom domu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *