Saveti kako da uvek budete prikladno obuveni

cipele-svadba-par

Obuća je neophodan dodatak koji ne samo da doprinosi nečijem stilu već i igra vitalnu ulogu u udobnosti i zaštiti. 

Odabir prave vrste obuće za posebne prilike je od ključnog značaja, jer može da ulepša ili naruši ukupan izgled i da vam pokvari dan. 

Adekvatan izbor ne samo da dopunjuje odeću, već i osigurava da vam je udobno tokom celog događaja. Stoga posebne prilike zahtevaju posebne vrste obuće što ćete videti u nastavku teksta!

Prilike za neizostavnu formalnu obuću 

Venčanja i svečani događaji zahtevaju elegantnu i sofisticiranu obuću koja dopunjuje odeću, kao što su cipele, a nikako patike i papuče. 

Žene se obično odlučuju za visoke potpetice, ravne cipele ili elegantne sandale koje odgovaraju njihovim haljinama ili kompletima. Međutim, muškarci imaju manje mogućnosti kada je u pitanju svečana obuća!

Mogu birati između oksfordica, mokasina ili cipela koje dopunjuju njihova odela, smokinge ili za malo opušteniji stil farmerke i košulje. 

Važno je uzeti u obzir mesto održavanja i pravila oblačenja kada birate obuću za venčanja i svečane događaje, a ukoliko se niste pripremili na vreme za događaj to je u redu, jer Office shoes Novi Sad ima par cipela za svakoga u svakoj situaciji!

Najmoderniji modeli koje nude će biti idealan dodatak vašoj kolekciji, a pritom se više nećete stresirati ni za jedan tip kombinacije i kako da uklopite obuću.

Na primer, venčanja na otvorenom mogu zahtevati ravnu obuću kako ženama ne bi štikle propadale u zemlju, travu, šljunak ili pesak.

Sem toga uvek je dobra ideja imati rezervni par baletanki ili ravnih sandala ukoliko ste planirali plesati, a nemate visoku toleranciju na neudobne štikle ili cipele, a isto važi i za muškarce ukoliko nisu razgazili svoje nove cipele bolje da imaju plan B kad krenu da žuljaju ili u najmanju ruku flaster!

Sa druge strane uvek postoje slučajevi koji lome kalup, a to su najčešće mlada i mladoženja koji zbog ličnih stilova i želje da budu drugačiji nose na svojim svadbama gumene čizme, starke ili kanađanke!

Opuštenijeg tipa događaji na otvorenom

Događaji na otvorenom kao što su koncerti, festivali i piknici zahtevaju udobnu i čvrstu obuću. Patike, sandale ili čizme su idealne za takve prilike jer pružaju udobnost i zaštitu. 

Prilikom odabira obuće za događaje na otvorenom važno je uzeti u obzir vremenske prilike i teren. 

Na primer, kišno vreme može zahtevati vodootporne čizme, dok vruće i sunčano vreme mogu zahtevati prozračne sandale ili patike. 

Prava vrsta obuće ne samo da obezbeđuje udobnost već i sprečava povrede, kao što su plikovi ili uganuća.

Obuća za razne sportske aktivnosti 

Sportske i fizičke aktivnosti, kao što su trčanje, košarka ili planinarenje, zahtevaju da nosite odgovarajuću atletsku obuću. 

Ove cipele, patike ili čizme su dizajnirane sa specifičnim karakteristikama kao što su apsorpcija udara, podrška za gležanj i prozračni materijali koji pomažu u sprečavanju povreda i pružaju udobnost tokom raznih fizičkih aktivnosti, kao kad je u pitanju vežbanje u teretani, fitnes, planinarenje i trčanje.

devojke-patike-fitnes

Prilikom planinarenja važno je odabrati cipele koje pružaju dobru trakciju i podršku, posebno za neravni teren. Potražite čizme koje imaju čvrst đon i podršku za gležanj kako biste sprečili povrede, a takođe treba da dobro pristaju i da budu udobne, jer možda hodate duže vreme.

Dodatno, patike za trčanje po stazama su posebno dizajnirane za trčanje po off-road stazama i bično imaju robustan đon koji pruža dobru trakciju, kao i podlogu koja pomaže u apsorpciji udara. 

Potražite cipele koje dobro pristaju i imaju gornji deo koji propušta vazduh kako bi vam stopala bila hladna i time bila sprečena da se preterano znoje.

Adekvatna obuća za posao i dom

Tip obuće prikladan za različita radna mesta i prilike može da varira u zavisnosti od kodeksa oblačenja, bezbednosnih zahteva i potreba za udobnošću posla, a navećemo najčešća radna okruženja i situacije na poslu.

  • Kancelarija: Zatvorene cipele, mokasine ili ravne cipele su obično prikladne za profesionalnu kancelariju.
  • Fabrika i skladište: Čizme sa čeličnim prstima ili cipele sa dobrom trakcijom i podrškom su često potrebne iz bezbednosnih razloga.
  • Maloprodaja: Udobne cipele sa dobrom potporom važne su za zaposlene koji provode mnogo vremena na nogama, kao što su prodajni saradnici ili blagajnici.
  • Bolnica: Udobne cipele sa dobrom potporom i đonom otpornim na klizanje važne su za zdravstvene radnike koji provode duge sate na nogama.
  • Restoran: cipele sa zatvorenim prstima otporne na klizanje važne su iz bezbednosnih razloga u brzom, često vlažnom i masnom okruženju.

Mada bolje da pređemo na nešto prijatnije manje stresne prilike u domu je preporučljivo koristiti papuče i to namenjene samo za unutra ili eventualno ako dobro vodite računa o čistoti vašeg doma možete ići i bosi, kao kad radite jogu, a isto važi i za plažu gde su obe opcije prihvaljive, ali ukoliko je šljunkovita plaža ili je pesak vreo bolje da se odlučite za gumeni tip papuča ili japanke kako bi izbegli neprijatnosti i povrede.

Želimo vam uvek da budete adekvatno obuveni i da ne kupujete obuću zbog koje ćete se kajati u nekom trenutku, jer ne odgovara vašim stopalima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *