Rasveta koja menja svoje mesto – šinska rasveta

Kako bi komentarisali činjenicu da postoji rasveta koja se pomera prema vašim potrebama? Da, tačno je, stvoreni su novi modeli. Šinska rasveta je savremen način rasvete koja više nije SPOT već menja mesto prema potrebama u jednom domaćinstvu ili poslovnom prostoru.

Šta je šinska rasveta? Kako se ovo uklapa u svako uređenje? Zbog čega je jedan od najtraženijih sistema na tržištu i potiskuje klasičnu plafonsku rasvetu?

Evo sve što bi trebalo da znate o ovom tipu plafonskih svetlosnih tela.

Šinska rasveta – moderni sistemi za svaki prostor

Šinska rasveta je revolucija među rasvetnim telima jer kombinuje šinske nosače i rasvetna tela koja koriste šinu za pomeranje.

Na plafon se postavlja šina i ona je tanka i može biti gotovo neprimetna jer mogu biti crne, bele i sive. Ugradna šinska rasveta će se manje videti, a nadgradni su jasno vidljivi i čine tanke šine koje su fiksirane na plafonu.

Najkraći modeli su 1m dužine, ali pošto imaju konektore šine se nastavljaju i čak prave i oblici L i T pa su mogućnosti zaista neograničene.

Na samim šinama se nalaze reflektori koji mogu biti sa LED diodama ili rasvetna grla za postavljanje sijalica. Ono što je novina jeste da šinska rasveta dozvoljava da sami birate broj svetiljki, ali i to da se one na jednostavan način pomeraju po šinama što omogućava idealnu rasvetu uvek i svuda pa je svaki kutak osvetljen onako kako je to potrebno u trenutku.

I ne samo da se pomera ceo reflektor, on se može naginjati u svim pravcima tako da se i na taj način dobija tačno usmereno svetlo i pozicija koja odgovara u tom trenutku.

Gde postaviti šinsku rasvetu?

Zbog svog izgleda i boje, šinsku rasvetu je moguće postaviti u svaki deo doma i na taj način dobiti doličnu kombinaciju svetla i senke, baš onako kako to vi želite u nekom trenutku.

Rasveta na šinama se postavlja u kuhinjama i tu je možda i najkorisnija jer olakšava pravilno osvetljenje svih delova koji su neophodni tokom obavljanja posla. Sada možete da podesite jače svetlo iznad šporeta, pulta i sudopere, a da u centru prostorije ono bude umerenije i prijatnije.

Dnevne sobe mogu imati veliki šinski sistem koji će izgledati zanimljivo, a ujedno će kroz više manjih pozicija obezbediti bolju rasvetu i manje senki tamo gde je potrebno.

Slično se bira i za sobe i hodnike samo što je ovde šinska rasveta kraća i sa manje svetlosnih jedinica, ali je jednako korisna. Najčešće se jače osvetljavaju ulazna vrata i radni stolovi, a sa smanjenim intenzitetom delovi gde se nalazi krevet.

Šinska rasveta je odlična i za sve poslovne objekte bilo da je reč o kancelarijskom prostoru ili prodajnom objektu – svetlo će biti savršeno.

Jednom kad se postave moderni tipovi rasvete, dobija se kvalitetno, prijatno svetlo sa brojnim opcijama podešavanja. Takva je i šinska rasveta koja na jednostavan način kombinuje kvalitetnu rasvetu i usmereno svetlo pa se dobija kvalitetna rasveta sa mnogo manjom potrošnjom električne energije. Posetite prodavnice i odaberite svoje modele, u svakoj prostoriji izgledaće savršeno.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *