Punije i veće usne uz pomoć šminkerskih trikova

San većine devojaka koje prirodno nemaju pune usne jeste da ih bar na kratko učine vizuelno većim i punijim. Mnoge se pitaju kako povećati usne bez odlaska “pod nož” i da li postoje alternativni načini uz pomoć kojih se može postići željeni efekat? Možda ste u potrazi za ostvarenjem ovog sna nailazile i na različite klipove i fotografije transformacija žena uz pomoć određenih trikova, ali ste se pitale – kako je moguće da različiti načini za šminkanje usana toliko mogu da promene nečiji izgled?!

Verovali ili ne, uz praksu i savladavanje samo nekoliko trikova i vi možete da promenite izgled svojih usana! Sledi nekoliko saveta i šmiknerskih poteza koje svaka osoba nezadovoljna veličinom i punoćom svojih usana može da primeni da bi dobila vizuelno veća i punija usta.

Pripremite usne za sočne poljupce

Sve i da ste rođene sa lepim i punim usnama, da bi one izgledale veće i pune – moraju biti negovane! Prema tome, pre nego što započnete šminkanje usana, bilo bi poželjno da uradite piling, kako biste uklonile suve i izumrle ćelije sa usana. Piling možete uraditi frotirnim peškirom, čiji ćete ćoškić potopiti u toplu vodu i time blago istrljati usne. Takođe, četkica za zube može poslužiti u tu svrhu – nju namažite vazelinom ili potopite u mešavinu meda i (najbolje) smeđeg šećera, pa uradite blagi piling. Na ovaj način ne samo da stvarate dobru, glatku podlogu za šminkanje usana, već ćete podstaći i bolju cirkulaciju krvi u usnama, što je prirodan način za dobijanje vizuelno punijih usta.

Nakon toga, nahranite kožu usana maslinovim uljem, balzamom ili koristite ruž za usne koji ima hranljive sastojke. Dodatnim slojem sjaja za usta možete još više da istaknete lepotu negovanih usana i – spremni ste za poljupce!

Kako povećati usne uz pomoć senke za oči?

Za ovaj trik potrebno je da imate svetlucave senke za oči, a sada vam otkrivamo kako povećati usne na ovaj način. Nakon što ste nanele ruž za usne, stavite na četkicu ili mali prst malo svetlucave senke i nanesite je na sredinu unutrašnje ivice gornje i donje usne. Bitno je da senka bude svetlije nijanse od ruža, a zadržaće se na usnama znatno duže od običnog sjaja za usta!

Možete se igrati bojama, te koristiti recimo roze ili zlatnu senku uz crveni karmin poput L’Oreal Balmain Color Riche Domination, belu senku staviti na nude nijansu karmina kao što je L’Oreal Balmain Color Riche Urban Safari ili L’Oreal Balmain Color Riche Glamazone; zlatnu senku uspešno možete koristiti i uz ruž za usne boje breskve kao što je L’Oreal Balmain Color Riche Confesion, … Kombinacija je mnogo, a izbor je na vama!

Za šminkanje usana koristite i olovke za usta!

Da biste odgonetnule zagonetku i odgovorile na pitanje kako povećati usne prirodnim putem, jedan od načina je i taj da pre nego što stavite svoj omiljeni ruž za usne najpre olovkom oivičite linije, osenčite usta ili iscrtate po usnama linije kojima ćete postići željeni efekat punijih i većih usana!

Potrebno je da koristite olovku za usta koja je nekoliko nijansi tamnija od vašeg karmina. Mat karmini zemljanih tonova mogu biti dobar izbor. Korisite na primer ruž za usne L’Oreal Balmain Color Riche Legend i uz njega tamniju nijansku braon olovke. Takođe, mat karmini toplih nijansi kao što je L’Oreal Balmain Color Riche Fever uz odgovarajuću tamniju boju olovke za usta obezbediće vam efekat punih i većih usana.

Ukoliko ni jedan ruž za usne koji imate nije mat, uz pomoć pudera za matiranje kože svaki ruž možete učiniti da bude isti kao bilo koji mat karmini. Nakon nanošenja odabranog ruža za usne, natapkajte malo matirajućeg pudera i – dobili ste mat nijansu!

Kada su olovka i mat karmini na vašim usnama, nanesite na središnji deo sjaj ili svetlucavu senku za oči, kao što smo već objasnili i svi će vam zavideti na zavodljivim usnama!

Ljubičasti karmin za smele dame

Znate li da je ljubičasta boja, i to ultraljubičasta nijansa proglašena je za zvaničnu boju 2018.godine? Ukoliko vam je previše da ovaj trend ispratite nošenjem garderobe u ovoj nijansi, ljubičasti karmin može biti savršena zamena! Učinite šminkanje usana inspirativnim i zanimljivim hobijem! Pronađite svoje idealne kombinacije boja, pa isprobajte ombre tehniku za šminkanje usana.

Imajte na umu da ljubičasti karmin u tamnijoj nijansi više odgovara devojkama i ženama sa tamnijom bojom kože, dok svetliji ljubičasti karmin mogu bez brige koristiti dame svetlije boje kože.

Takođe, ukoliko imate problem sa različitom veličinom gornje i donje usne, probajte trik sa korišćenjem dve nijanske iste boje karmina! Na tanju usnu stavite svetliji ljubičasti karmin kao što je L’Oreal Balmain Color Riche Freedom, dok veću usnu namažite tamnijom nijansom poput L’Oreal Balmain Color Riche Liberation.

Punije i veće usne su jedan od najlepših ukrasa na licu, pa ukoliko time već niste prirodno obdarene – potrudite se da savladate trikove uz pomoć kojih ćete lako postići željeni efekat i dostići svoj san. Kako povećati usne nije komplikovana procedura – jedino zahteva praksu za savršeno šminkanje usana!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *