Proslava dečijeg rođendana – saveti za organizaciju

Želite da priredite nezaboravan rođendan vašem detetu i da ova proslava bude posebna?

Danas, više nego ikada se pažnja posvećuje dečijim rođendanima, a svaki roditelj se trudi da se proslava njegovog deteta istakne i ostane primećena među njegovim vršnjacima. Baš iz tog razloga organizacija dečijeg rođendana može biti veoma stresna.

Kako bismo vam olakšali, u nastavku teksta smo izdvojili nekoliko saveta za organizaciju proslave uz pomoć kojih ćete biti sigurni da ćete biti sigurni da će sve proći u najboljem redu. 

#1 Rođendanska torta – najvažniji deo proslave rodjendana mališana

Šta je rođendan bez torte, pesmice i duvanja svećica?

Ovaj običaj zastupljen je od davnina, a i danas predstavlja najvažniji deo rođendana. Međutim, dok su se nekad pravile domaće torte ukrašene šlagom, danas je najzastupljenije poručivanje gotovih torti koje su posebno ukrašene fondanom ili nekim drugim materijalom.

Torte za mališane su sve osim obične. One mogu biti različitih boja, oblika, sa različitum motivima i ukrasima, na jedan ili dva sprata. Naravno, neizostavne su i svećice koje mogu biti u vidu brojeva, sa različitim dečijim motivima ili pak one klasične.

#2 Prostor za proslavu rođendana – kako odabrati mesto održavanja proslave?

Kada je u pitanju odabir mesta u kojem ćete organizovati dečiji rođendan pred vama je veliki izbor. U zavisnosti od toga da li je vaše dete rođeno u toplijem ili hladnijem delu godine, rođendan se može proslaviti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

Možete ga organizovati u svom domu, dvorištu, pa čak i parku, a ono što je posebno zastupljeno su dečije igraonice koje nude različit zabavni sadržaj za mališane.

Dakle, prostor birajte na osnovu vaših mogućnosti, vremenskih uslova, ali i želja i afiniteta vašeg deteta. Takođe, vodite računa o broju zvanica – ukoliko na rođendan vašeg deteta dolazi veliki broj drugara iz vrtića ili škole, možda je bolje slaviti u iznajmljenom prostoru nego u vašem domu, kako bi imali dovoljno prostora za sve planirane aktivnosti.

#3 Hrana i piće koju mališanji najviše vole

Dobro je poznato da su mališani veoma izbirljivi kada je hrana u pitanju i da uglavnom vole onu hranu koja i nije najzdravija.

Međutim, zdrava ishrana dece i proslava rođendana nemaju ništa zajedničko. Pa, koji je bolji povod da mališani jedu svoju omiljenu hranu od rođendana vašeg deteta?

Hranu, grickalice i piće možete sami nabaviti, ili se jednostavno odlučiti za ketering. Vodite računa da se na dečijem meniju nađu slana peciva, mini sendviči, kanapei, mini pice i sva ostala hrana koju deca mogu pojesti “sa nogu” kako bi se što pre vratili igri i zabavi.

Pored hrane potrebno vam je i piće, te nabavite dovoljne količine i vrste sokova, jer su ukusi mališana različiti.

#4 Zabava – angažujte animatora

Kako biste bili sigurni da će se sva deca nezaboravno provesti i kako bi im omogućili nesvakidašnju zabavu, najbolje je da angažujete profesionalce – iskusne animatore koji će na različite načine animirati i zabaviti mališane. Veliki broj igraonica prilikom zakupa nudi i usluge profesionalnog fotografa i animatora. 

Najveći broj animatora ima unapred pripremljen plan i program u zavisnosti od uzrasta dece. Ono što možemo videti na gotovo svakom rođendanu to su crtanje po licu, kreativne, muzičke igre, različita zanimljiva takmičenja.

Vaš izbor takođe mogu biti i mađioničari ili klovnovi, koji mališanima predstavljaju potpuno novi vid zabave.

Ukoliko ste se pak odlučili da ne angažujete profesionalce, već da sami osmislislite plan aktivnosti i sprovedete ga u delo, potrebno je istražiti i osmisliti igrice koje će se mališanima svideti. Ovim povodom se možete konsultovati i sa detetom, kako biste tačno znali koji je vaš zadatak.

#5 Dekoracija – ukrasite prostor za proslavu

Sada kada ste sve organizovali, preostala vam je još samo dekoracija prostora u kome će se proslava održati. Ono što vam sigurno treba i ono što mora da se nađe na svakom dečijem rođendanu su – baloni! I to ne obični baloni, već helijumski!

Odlučite se između različitih boja, oblika, motiva i veličine balona i napravite pravu rođendansku atmosferu. Takođe, pored balona, možete otići korak dalje i nabaviti pinjatu koja je napunjena ukrasnim papirom i čokoladicama, a mališani će se veoma zabaviti pokušavajući da polome pinjatu.

Takođe, važno je i da angažujete profesionalnog fotografa koji će zabeležiti i uhvatiti sve najslađe trenutke sa rođendana i podariti vam vrednu uspomenu koju ćete zauvek čuvati.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da smo vam pomogli u organizovanju unikatne i posebne proslave dečijeg rođendana. Nakon što ste sve stavke iz našeg teksta poslušali, nema sumnje da će vaši mališani biti oduševljeni!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *