Privremeni ili dodatni poslovi koji su dostupni svima

Nemate sreće da pronađete posao, iako se uporno javljate na oglase, posećujete sajmove zapošljavanja, molite prijatelje da vas preporuče svojim šefovima… I ništa… Imate dve opcije – da očajavate i žalite se na sudbinu ili da uzmete stvar u svoje ruke i započnete sopstveni posao. Ako imate nešto novca, možete pokrenuti privatni biznis, ali ako ga nemate, budite kreativni i smislite nešto za šta vam je potrebno malo novca ili čak posao za koji vam nisu potrebna ulaganja. Zvuči nemoguće, ali ipak jeste moguće i tako nešto. Pružite svoje usluge, a evo i nekoliko predloga.

Negovanje starijih lica

S obzirom na to da je dosta starih lica koja žive sama, ali i onih koji provode veći deo dana sami dok je ostatak porodice na poslu, potreba za ovim zanimanjem je velika. Iako domovi za stare, kao što je dom za stare Nikolsen ili drugi poznati domovi za stare, pružaju dobre uslove za život u trećem dobu,  mnogi više vole da  o svojim starim roditeljima ili bakama i dekama  ipak brinu u krugu porodice, te im je stoga potrebna pomoć i tu je šansa za vas. Pošto ima onih koji su sumnjičavi kako će njihovim namilijim biti u domovima za stare, oni se odlučuju za negu u kući ili stanu, jer će tako svakodnevno biti upućeni u to kako je njihovim starim.

Pomoć u kući

Zbog brzine života i velikog broja obaveza, zaposlene žene su često u situaciji da ne mogu same da se izbore sa poslovnim i privatnim izazovima, pa zato angažuju kućne pomoćnice koje im sređuju kuću, peru veš i kuvaju ručak. Za ovaj posao nije potrebno nikakvo novčano ulaganje i zarada je čista. Ukoliko ste dobra domaćica i kuvarica, lako ćete naći posao, a kada se jednom dokažete, ponude će stizati sa svih strana, jer je preporuka najbolja reklama za vaše umeće i sposobnosti. Tako možete biti ispomoć čak i u više porodica istovremeno.

Čuvanje dece

Ako volite da se družite sa decom, onda vam posao čuvanja deteta neće biti naporan. Boravak sa mališanima može biti veoma inspirativan i maštovit. Igra i šetnja opušta i rasterećuje, a dok dete spava, i vi imate priliku da odmorite. Dajte oglas da tražite ovaj posao i sačekajte pravu ponudu. Ako posedujete određene veštine i znanja, kao na primer znanje engleskog jezika, naglasite to, jer što više pružate, veće su šanse da budete i bolje plaćeni.

Briga o kućnim ljubimcima

Nekim ljudima je potrebna pomoć i oko čuvanja i šetanja kućnih ljubimaca. Ako volite životinje i umete sa njima, ovo je pravi posao za vas. Možete imati i više klijenata istovremeno i tako još više povećati svoj prihod.

Okušajte se u pisanju za druge

Ako ste dobri u pisanju, to možete iskoristi kao jedan od načina da zaradite. Napišite nekoliko tekstova i ponudite ih novinama ili blogovima. Ukoliko su zainteresovani za saradnju sa vama, dogovorite se o detaljima i, naravno, nadoknadi za vaš rad. Ovo možete raditi i ako nađete još neki posao, tako da imate šansu za još veću zaradu.

Napravite svoj blog

Zanimanje blogera danas je jako popularno, a činjenica je da su se mnogi čak i obogatili ovim načinom rada. Razmislite o čemu biste pisali, šta je ono što volite i u šta se to najbolje razumete. Osmislite sve do detalja i krenite u ovu avanturu. Jedno je sigurno, nemate šta da izgubite, a ako vaš blog zaživi i počnete da reklamirate druge, više nećete pomisliti na neko drugo zanimanje. Jedan odličan primer uspešnog blogovanja u Srbiji je blog „Mogu Ja To Sama“ koji je pokrenula poznata manekenka Ivana Radovanović. Ako vas zanima ovaj vid zarade ovde možete saznati nešto više o internet poslovanju.

Bavite se kataloškom prodajom

Brojne su kompanije koje se bave kataloškom prodajom kozmetike, kućne hemije i raznih drugih stvari. Učlanjenje kod većine je besplatno. Od njih dobijate neophodan promotivni materijal, uputstva za prezentovanje artikala, a na vama je da se potrudite i prodate nešto. Najbolje je da u skladu sa vašim mogućnostima sami poručite neke od proizvoda i uverite se u kvalitet, a zatim ih toplo preporučite i drugima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *