Prinova stiže – šta je prvo što ćete morati da pripremite

Lepe vesti – prinova stiže. I naravno vlada euforija, sreća i radost. Praktično vas samo nekoliko do mesec dana deli do tog čarobnom momenta.

Slušali ste verovatno kako ne bi trebalo kupovati mnogo stvari pre rođenja detete, ali činjenica je da neke stvari moramo da kupimo. Na dolazak deteta možda psihički nikada nećemo biti spremni, već ćemo se prilagođavati vremenom, ali fizički kada je opremljenost stvarima u pitanju moramo biti opremljeni. Sve će biti mnogo lakše i jednostavnije. Evo koje bi to krupnije stvari trebalo pripremiti:

Krevetac

Naravno – vrlo velika stvar je u pitanju. Kada dete bude kročilo prvi put u kuću moraće da ima neki svoj kutak. Najbezbednije je da dete većinu vremena boravi u svom krevecu. Mnogi roditelji obožavaju da njihovo dete bude uvek pored njih i vole da dete spava između njih. Međutim to može da bude veoma rizičko posebno ako je dete malo i ako je tek izašlo iz porodilišta. Postoje mnogi dečiji krevetići, koji su ograđeni i koji praktično čine deo vašeg kreveta, odnosno mogu da se prikače. To je ono što bi vam bilo najbolje ukoliko želi da budete bliski detetu i ukoliko ne želite da tokom noći ustajete da biste ga uzeli i podojili. Ovako jednostavno možete samo da se okrenete na svoju stranu u preuzmete ga iz tog dela, koji je naknadno spojen za vaš bračni krevet. Krevetac je obično prva stavka koja se kupuje kada se približi trenutak porođaja, a kasnije možete kupiti i prenosivi krevetac koji će vam dobro doći za putovanja ili odlaske sa detetom kod rodbine i prijatelja. 

Kolica i nosiljka za bebu

To je definitivno nešto neophodno. Dakle, u tome ćete izneti bebu iz porodilišta. To je prva krupnija stvar koju treba da kupite. Ono što je važno znati da ovde ne treba mnogo da razmišljate u vezi sa samim oblikom i bojom kolica ili nosilice. Mnogi razmišljaju i čekaju da saznaju pol bebe, međutim, zaista je nebitno koje će boje biti kolica. Vrlo je važno da budu funkcionalna i kvalitetna. Nosilica je takođe nešto što će biti neophodno i što je važno pripremiti ranije. Kasnije kada se beba rodi fokusirani ste samo na nju i nećete mnogo razmišljati o kupovini, što znači da možete da donesete pogrešan izbor u brzini.

Auto sedište za dete

Iznećete dete iz porodilišta, a onda ćete ga autom dovesti do stana ili kuće. I naravno da vam je neohpodno auto sedišta, pa čak i ako je relacija prekratka. Najvažnije od svega je bezbednost deteta i to uvek treba da vam bude na prvom mestu. Zato se o auto sedištu za decu razmišlja mnogo pre rođenja. Cybex, Chicco, Bertoni, Jungle, Joie su brendovi o kojima bi možda trebalo da razmišljate prilikom najboljeg izbora za vaše dete kada je auto sedište u pitanju. Prvi korak je kupiti kvalitetno auto sedište za decu, a drugo je pravilno ga namontirati i pravilno ga koristiti. Tako da – to ne bi trebalo raditi na licu mesta, na dan izlaska iz bolnice. Pripremite se za to bar nekoliko dana ranije, odnosno nekoliko dana pre termina ili zašto da ne možda i početkom devetog meseca, jer se sa trudnoćom nikada ne zna i može da iznenadi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *