Prednosti led rasvete

Ukoliko već do sada niste čuli, onda je pravo vreme da se upoznate sa osnovnim prednostima led rasvete.

Naravno da nije ništa strašno ukoliko do sada niste znali po kojem principu ona funkcioniše i zašto je dobra, ali uvek treba imati u vidu, jer ćete se nekada naći u situaciji kada budete morali da birate između različitih vrsta rasvete. U tom trenutku treba znati prednosti i mane svih mogućih vrsta (detalje pogledaj ovde) i na taj način izabrati one koje vama najviše odgovaraju.

Led rasveta traje duže

Jedna od osnovnih prednosti led rasvete jeste to što ona traje mnogo dugo. Dakle, zaboravićete kada ste je poslednji put kupili. To je možda jedna od osnovnih stavki, jer niko ne voli kada mora da menja sijalicu gotovo svakog dana. Kada jednom kupite led sijalicu, odnosno ugradite led rasvetu, zaista jedan dug vremenski period ne treba da razmišljate o tome. U brojkama to izgleda ovako: led sijalica ima vek trajanja oko 100.000 sati. A ukoliko upotrebimo i procente, onda ćete saznati da led rasveta traje čak 100 puta duže od obične rasvete. Tako da vam se u svakom slučaju isplati da se fokusirate na led rasvetu i da je ugradite  u vaš dom ili u neku poslovnu prostoriju.

Ušteda električne energije

Još jedna odlična stvar kod led rasveta jeste ta što ista a i te kako štedi električnu energiju. Zapravo, situacija je sledeća: led rasveta koristi gotovo svu električnu energiju kako bi je pretvorila u svetlost. To preciznije znači korišćenje 80 % električne energije koja se pretvara u efikasno osvetljenje. Jedino se u svetlost ne pretvara onih 20%, već se ovaj procenat gubi. Sa druge strane, ukoliko uporedimo sa klasičnom rasvetom videćemo da klasična rasveta ne uspeva čak ni 20 % električne energije da pretvori u svetlost, jer pri tom procesu dolazi do gubljenja čak 80% električne energije.

Otpornost

Led rasveta je dobar izbor bilo da je trenutno godišnje doba zima ili leto. Nema potrebe o tome da razmišljate, jer je led rasveta odrađena na takav način da može da podnese bilo kakve temperature, bilo da se radi o ekstremno toplim ili ekstremno hladnim temperaturama. Zato ovu prednost uvek treba da imate na umu. Klasične sijalice možda ne mogu svakoj ovoj situaciji da se prilagode i verovatno ne bi mogle na primer da izdrže celu zimu, ukoliko se nalaze negde napolju. Zato sa led rasvetom nećete imati taj problem, moći ćete apsolutno da se fokusirate na neke druge stvari, jer sa pitanjem osvetljenja nećete imati problema.

Led rasveta je ekološka i bez toksina

Ono što je dobro jeste što je led rasveta vrlo ekološka, odnosno ekološki je prihvatljiva. Naime, kada imate led rasvetu onda ne morate da brinete da li ona na bilo koji način može da utiče na vaše zdravlje, jer to se definitivno neće dogoditi. Sa druge strane, led rasveta se vrlo često spominje kada se govori o ekološkim standardima. O led rasveti se govori u kontekstu očuvanja životne sredine, jer upravo zato što nema toksične elemente, led rasveta ne može da naškodi ni našoj okolini, odnosno životnoj sredini.

 

Pogledaj i:

Idete na odmor I vaš stan ostaje prazan? Evo kako da ga zaštitite?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *