Posetite Soči i otkrijte skrivene lepote Rusije

Kada pomislimo na putovanje u Rusiju, prva asocijacija su nam Moskva i Sankt Peterburg. Potpuno nepravedno, zaboravimo na Soči, grad na Crnom moru, koji je poznat i kao letovalište u Rusiji ali i kao zimski centar, bogat velikim brojem skijališta koji su veoma visokog kvaliteta.

Naš predlog je da kupite jeftine avio karte za Soči i upoznate se sa lepotama ovog grada i obiđete njegove znamenitosti. 

Grad na obali Crnog mora poznat je kao domaćin brojnih sportskih manifestacija

Soči se nalazi na jugu Rusije i predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih, turističkih, privrednih i sportckih centara u ovom delu zemlje. Smešten je na teritoriji Krasnodarske pokrajine, na oko 1620 kilometara južno od Moskve. Soči poseduje aerodrom, pa ne morate brinuti o dolasku u ovaj grad, jeftine avio karte Air Serbije dovešće vas direktno na vašu destinaciju. 

Ovaj grad, smešten na severnoistočnoj obali Crnog mora bio je domaćin dvadeset drugih zimskih Olimpijskih igara 2014. godine i domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine. 

Brojne znamenitosti Sočija

Soči je grad koji će vam ponuditi brojne i raznolike zamenitosti u kojima ćete uživati, bez obzira da li ste došli na jednodnevni izlet ili planirate višednevnu posetu. Ovo su neka od mesta koja bi trebala da se nadju na vašoj ček listi, kada je upoznavanje ovog grada u pitanju:

Plaže u Sočiju – Kao što smo rekli na samom početku, Soči je poznato rusko letovalište, sa velikim brojem plaža čija je ukupna dužina oko 146 kilometara. Neke od plaža su peščane i predstavljaju prvi izbor za porodični odmor i uživanje na suncu, dok su nele druge kamenite i na njima se može sresti veliki broj surfera. Kao najpopularnije plaže na ovom delu Crnog mora izdvajaju se Adler, Chaika, Laguna ili Centralna plaža Dagomis.

Luka u Sočiju je uređena pred zimske Olimpijske igre i danas kroz nju prolazi veliki broj putničkih i teretnih brodova i jahti. Iz luke, direktnom trajektnom vezom možete doći do Trabzona u Turskoj ili do Batumija u Gruziji, ukoliko planirate izlet u ove zemlje ili jednostavno možete uživati u lepoti luke, koja je povezana sa rivom i gradskim plažama. 

Jeftine avio karte za Soči odvešće vas i u Dendrarijum,  jedan od najlepših botaničkih vrtova u Rusiji. Napravljen je 1892. godine, prostire se na 50 hektara i predstavlja jednu od glavnih turističkih destinacija današnjeg Sočija.  Dendarijum se sastoji od dva dela, gornjeg koji ima oko 2000 različitih biljnih vrsta,  i donjeg dela, koji je malo manji u poređenju sa gornjim. U donjem delu bašte se nalaze mala jezera, labudovi, egzotične palme i skulpture Adama i Eve. Dendrarijum poseduje i vilu koju je, kako se navodi, Čudekov izgradio za svoju suprugu Nadeždu. 

Park Riviera, nalazi se u centru grada i predstavlja veoma popularnu znamenitost Sočija. To je rekreativni i zabavni park, izgrađen 1898. godine. Ulaz u sam park je besplatan ali se aktivnosti u njemu dodatno naplaćuju. 

Da bi ste uživali u ovim i drugim znamenitostima ovog grada, potrebno je da obezbedite avio karte za sebe i svoje saputnike. Jeftine avio karte za Soči možete rezervisati i kupiti u svega nekoliko koraka na sajtu Air Serbija, koji ima organizovane direktne letove do grada na jugu Rusije. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *