Pogledajte zašto su dekorativni prekrivači za krevet idealno rešenje za Vas

Ukoliko ste jedna od onih osoba koje na svakih par godina žele da osveže svoj prostor i naprave neku promenu, za Vas su idealno rešenje dekorativni prekrivači za krevet. Pored promene zavesa i tepiha, dekorativni prekrivači za krevet mogu mnogo doprineti celokupnom izgledu Vašeg doma.

Pored toga što imaju dekorativnu ulogu, pružaju mekoću i komfor svakoj sobi, prekrivači za krevet mogu biti izuzetno praktično rešenje za Vas. Oni takođe mogu da služe za utopljavanje, ali i da pruže zaštu za posteljinu ili dušek. Ukoliko, na primer, imate kućnog ljubimca koji obožava da spava na Vašem krevetu, dekorativni prekrivači za krevet mogu da posluže kao odlično rešenje za zaštitu posteljine od životinjskih dlaka.

Dekorativni prekrivači za krevet za dečije sobe

Dekorativni prekrivači za krevet su idealno rešenje i za dečije sobe. Mališani u tom prostoru, osim što spavaju, provode mnogo vremena u igri i učenju. To je prostor u kom će se družiti i sa drugarima, tako da kreveti u njihovim sobama služe i kao komad nameštaja za sedenje. Zbog toga bi najbolje bilo da sa svojim detetom odaberete prekrivač za krevet sa dezenom po njegovom ukusu kako bi im boravak u njihovom prostoru bio što prijatniji.

Najbolji dekorativni prekrivači za krevet za zimu

Kada se pomene idealno zimsko veče kod kuće, većina nas zamišlja da smo ušuškani ispod toplog pokrivača za krevet, sa dobrom knjigom u rukama, ili uz neki odličan film ili seriju, sa neizostavnim toplim napitkom. Idealan izbor zimskih prekrivača za krevet su oni istkani od toplijih materijala, kao što su vuna i vunica. Oni će doprineti osećaju „ušuškanosti“ Vašeg prostora, ali i služiće da Vas ugreju nakon vremena provedenog napolju. 

Ako ste jedna od onih osoba koja obožava novogodišnje praznike i još početkom decembra počne da ukrašava kuću, dekorativni prekrivači za krevet Vam mogu mnogo pomoći u stvaranju praznične atmosfere. Zahvaljujući modernim tehnologijama danas se prekrivači za krevet izrađuju u mnogim dezenima. Tako možete odabrati prekrivače sa motivom Deda Mraza, irvasa, imele, ili jednostavne karirane, koje ćete lako uklopiti u svoju prazničnu dekoraciju.

Letnji prekrivači za krevet

Za razliku od zime, kada prekrivači treba da nas utople, letnji prekrivači za krevet imaju potpunu drugu ulogu.  Uglavnom se stavljaju na krevete radi zaštite posteljine i kako bi utpotpunili prostor. Izrađuju se od laganih materijala koji nas neće previše grejati u toku toplih dana. Idealni letnji dekorativni prekrivači za krevet su uglavnom frotirski.

Ako ste pobornik tradicionalnog stila u proleće i leto možete odabrati  svetle prekrivače za krevet sa cvetnim dezenom. Najpopularniji su oni sa motivom trešnjinog cveta, belih rada ili sitnih ruža.

Ako volite skandinavski stil za Vas je odlično rešenje odabir prekrivača za krevet u nekoj svetloj, pastelnoj nijansi. Najbolje bi bilo da je prekrivač bele ili tamno bež boje.

Za ljubitelje mora, koje ništa ne opšta više od sedenja na plaži najbolji dekorativni prekrivači za krevet su svakako svetlo plave boje.

Ukoliko imate moderno opremljen stan, sa zidovima tamnih boja, za Vas je idealan izbor prekrivač jakih boja, žute, zelene ili ljubičaste, kako biste razbili monotoniju prostora.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *