Podmladjivanje lica uz pomoć korekcije očnih kapaka

Osim što su na vašem licu neminovno vidljivi tragovi starenja kao što su bore i opuštena koža, kao posledica nezdravog načina života, stresa, nesanice, izlaganja suncu, poročnog života i drugih loših životnih navika javljaju se i tragovi umora, poput podočnjaka i spuštenih očnih kapaka. Iako ovi problemi najpre pogađaju stariju populaciju, sve češće se i mlađe osobe bore protiv prvih i ujedno preranih znakova starenja, pa traže različita rešenja za ovakve probleme.

Podmladjivanje lica može da se radi na prirodan način, uz pomoć određenih krema, pilinga i maski za lice koje utiču na zatezanje kože, a neke od njih možete napraviti i samostalno. Takođe, za podmladjivanje lica možete pokušati sa masažom i gimnastikom lica, tj. različitim vežbama doći do lepšeg i svežijeg izgleda, a dovoljno sna, izbacivanje alkohola i cigareta, kao i redovna i zdrava ishrana svakako će upotpuniti taj efekat! Međutim, određeni problemi  kao što su spušteni kapci ili višak kože oko očiju ipak se ne mogu rešiti prirodnim putem, pa su zato tu i različiti estetski tretmani za podmladjivanje lica i korigovanje različlitih nesavršenosti.

Zašto nastaju spušteni kapci i koje je rešenje za ovaj problem?

Naša koža prirodno stari i to je proces koji ne možemo zaustaviti, a usled kojeg dolazi do gubljenja elastičnosti i kolagena, pa se dešavaju problemi kao što su spušteni kapci, koža koja visi, bore i slično. Koža oko očiju je najosetljija i najtanja, pa je zato među prvima koje stradaju. Takođe, spušteni kapci mogu se pojaviti i kao posledica genetike, gravitacije, povreda oka, različitih oboljenja među kojima je jedan od češćih uzročnika poremećaj u radu štitne žlezde i slično. Zatim, višak kože iznad kapaka odnosno stvaranje masnih maslaga oko očiju uzrokuju problem zvani “spušteni kapci”, a za koji je jedan od brzih i efikasnih metoda operacija kapaka.

Ukoliko želite da se na ovaj način rešite svojih problema, te ujedno postignete i podmladjivanje lica, vratite samopouzdanje, zavodljiv pogled i sjaj u očima – obratite se stručnjacima u ovoj obasti i potražite mesto gde se nalazi najbolji estetski hirurg u beogradu!

Kako se radi postupak korekcije očnih kapaka?

Korekcija očnih kapaka, tj. intervencija uz pomoć koje spušteni kapci postaju prošlost jeste operacija kapaka koja je deo estetske hirurgije, a najbolji estetski hirurg u beogradu radi u bolnici “Colić”. Uz ovu operaciju često se ujedno radi i intervencija face lifting, odnosno podmladjivanje lica zatezanjem i podizanjem opuštenog tkiva lica i vrata.

Korekcija podočnjaka ili blepharoplasica je operacija kojom se uklanja masno tkivo ili višak kože na donjim i gornjim očnim kapcima. Korekcija može da se radi odvojeno ili zajedno za oba kapka, a kada je u pitanju operacija kapaka – cena upravo može da zavisi i od ovog faktora, međutim spušteni kapci su problem kojeg se rešavate odmah i na duže staze.

Ukoliko ste se odlučili na operaciju kapaka u bolnici “Colić”, imaćete sreću da je uradi najbolji estetski hirurg u beogradu koji će operaciju gornjih kapaka završiti za oko 30 minuta, dok operacija donjih kapaka može da potraje oko 45minuta, a izvode se u lokalnoj anesteziji.

Za početak će najbolji estetski hirurg u beogradu da napravi skicu – crtež prema kojem će odstranici višak kože i masnog tkiva oko očiju. Rez u gornjem delu radi se u prevoju kapka, pa ostaje mali ožiljak, dok se rez kod donjih kapaka radi ispod trepavica ukoliko je potrebno ukloniti višak kože, a ako toga nema – masno tkivo se eliminiše sa unutrašnje strane kapka, preko vežnjače, bez ikakvog spoljašnjeg ožiljka.

Nakon operacije, najbolji estetski hirurg u beogradu objasniće vam da je potrebno stavljati hladne obloge na kapke narednih 24h, a vađenje konaca radi se nakon 6-7 dana. Takođe, najbolji estetski hirurg u beogradu će vam ukazati i na neke od retkih komplikacija koje mogu uslediti nakon operacije, a obično su to kratkotrajni otoci kapaka i podlivi, suzenje očiju i prolazna nemogućnost potpunog zatvaranja očiju.

Operacija kapaka – cena

Kada je u pitanju operacija kapaka, cena zavisi od različitih faktora, među kojima smo jedan već pomenuli, a to je da li se radi istovremeno ili odvojeno operacija donjeg i gornjeg kapka. S druge strane, za intervenciju kao što je operacija kapaka – cena se formira i na osnovu toga kolika je stručnost i iskustvo hirurga, gde se nalazi bolnica, koliko je problem koji treba ukloniti i slično.

Ako želite provere rezultate, sigurnost i kvalitetne usluge, najbolji estetski hirurg u beogradu će vam to sigurno i obezbediti, a već znate da se on nalazi u poznatoj bolnici “Colić”! Ukoliko se radi odvojena operacija kapaka, cena za korekciju gornjih kapaka ovde je oko 1000€. Kada su u pitanju donji kapci, tj. korekcija ili operacija kapaka, cena u bolnici “Colić” je oko 1200€.

Ovo su okvirne cene u koje su uključeni i pregled i kompletna usluga korekcije očnih kapaka. Kada je u pitanju bolnica “Colić” i usluga operacija kapaka – cena zavisi i od toga da li je potrebna hospitalizacija i još neke dodatne usluge.

Autor teksta: Biljana Radojčić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *