Po čemu se prepoznaje profesionalna stomatološka ordinacija?

Kada izdvajate svoj novac, bilo da je to za neku uslugu ili neku stvar, onda želite da budete sigurni da pametno investirate. Investirati u zdravlje je uvek pravi potez, jer vam ostale stvari neće biti toliko bitne, ukoliko imate problema sa zdravljem.

Takođe, dobro je poznato da vrlo teško možemo da funkcionišemo kada imamo probleme sa zubima. Obično se većina ljudi javlja zubaru tek u onim momentima kada oseti bol ili kada taj bol postane neizdrživ. Bilo da se javljate i odlazite u stomatoloske ordinacije na vreme i redovno ili po potrebi, odnosno kada se javi problem, treba da znate kako da prepoznate onu stomatološku ordinaciju, koja je pouzdana i profesionalna.

Stomatolog je posvećen problemu, a medicinsko osoblje ljubazno

Čim se prvi put pojavite u nekoj stomatološkoj ordinaciji, već tada možete da primetite kakva je situacija. Koliko god posla imali, niko vam neće dopustiti da sami tražite kome možete da se obratite. Jednostavno, biće veoma pristupačni i odmah vas uputiti na sve što treba da znate. Medicinske sestre treba da znaju odgovore na gotovo sva vaša pitanja, da budu strpljive i da vam detaljno objasne procedure. Ono po čemu se još prepoznaju profesionalne stomatološke ordinacije jesu stomatolozi koji su posvećeni svakom pacijentu. Stomatolog koji voli svoj posao, pamti govoto svakog pacijenta, zna njegov problem, njegov eventualni strah, sluša svog pacijenta, nije odsutan, već vrlo posvećen.

Nema predugog čekanja

Ono po čemu se još prepoznaju profesionalne stomatoloske ordinacije, jeste i način na koji poštuju vaše vreme. Naime, stomatološke ordinacije kojima su pacijenti na prvom mestu ne dozvoljavaju da pacijenti čekaju. Ukoliko imate zakazano u određeno vreme, tada će vas i primiti. Neodgovorno je da vam zakažu, a onda da čekate u čekaonici još sat ili dva. To ne rade profesionalne stomatološke ordinacije, već nalaze načine da se organizuju dobro i pre svega poštujući vreme svojih pacijenata, oni poštuju i njih same.

Cene se tačno znaju / nema skrivenih troškova 

Svako voli unapred da zna koliko će ga određena intervencija koštati. Dobre stomatološke ordinacije neće imati skrivene troškove. Važno je da sve bude maksimalno transparentno, maksimalno dostupno i provereno. Neke stomatološke ordinacije imaju na svojim sajtovima i jasan cenovnik, tako da i putem tog sajta možete da se informišete. Sa druge strane, treba pitati u stomatološkoj ordinaciji koliko će vas šta koštati, pa tako budite slobodni da pitate koliko koštaju zubni implanti, ugradnja bezmetalnih krunica i ostalog, jer za ove intervencije potrebni je izdvojiti više novca, a kada vam jasno naznače šta možete da očekujete, biće vam lakše da donesete odluku. Niko ne želi da se nađe u situaciji da se od njega traži dodatni novac, iako pre o tome nije bilo reči.

Stomatolog preporučuje samo neophodne lekove i intervencije

Dobar stomatolog u privatnoj stomatološkoj ordinaciji, neće da vam preporuči lek, samo zato što on ima koristi od toga. Isti je slučaj sa stomatološkim intervencijama. Vrlo lako ćete ustanoviti ako stomatolog pokušava da vas na taj način nasamari  i izgubiće vaše poverenje. Niko ne želi da bude prevaren u tom smislu. Lekare posećujemo zato što verujemo njihovom znanju, zato što mi ne poznajemo dovoljno dobro naše telo i medicinu i zato očekujemo da će nam lekari preporučiti zaista neophodne lekove, a ne one lekove, od čije kupovine i sami stomatolozi profitiraju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *