Planirate putovanje na Kopaonik: evo šta treba da znate

Kopaonik, omiljena zimska destinacija većine Srba, postoje iz godine u godinu sve popularnija. Kopaonik karakteriše predivna priroda, razna mesta za opuštanje, relaksaciju, zabavu i avanturu.

Pored toga što naši ljudi najviše posećuju Kopaonik, primećuje se sve veća poseta stranih turista, tako da su mnogi sadržai prilagođeni upravo njima. Na Kopaoniku je moguće u živati u srpskoj tradiciji i kulturi, ali, ukoliko imate mogućnosti, i provoditi vreme u luksuznim hotelima i restoranima.

Vikend putovanja su veoma popularna kada je o Kopaoniku reč. Često se na Kopaoniku održavaju i poslovni sastanci, pa tako takva vikend putovanja na Kopaoniku tome najčešće i služe. Pre nego što otputujete na Kop, imajte u vidu sledećih nekoliko stavki.

Najnovija informacija – ulazak u nacionalni park Kopaonik će se naplaćivati

Odluka koja je donete ove godine jeste da će se ulazak u Nacionalni park Kopaonik naplaćivati. Cene će za automobile biti oko 200 dinara, dok će za teretna vozila biti nešto više. Postoji mogućnost kupovine i godišnje karte, za sve one koji imaju posla tokom cele godine na Kopaoniku. Jedino se vozilima za hitne intervencije neće naplaćivati. To je bitno da znate, da ne biste došli u situaciju da vam neko traži novac, a da vi prethodno o tome niste bili obavešteni. Postoji obaveštenje, tako da ga detaljno možete proučiti i vidite koliko će konkretno vas koštati ulaz na Kopaonik.

Rano rezervisanje smeštaja

Ovo je jedna vrlo dobra mogućnost iz razloga što ćete na vreme obezbediti smeštaj koji želite, a sa druge strane obezbedićete sebi dodatni popust. Naime, ukoliko planirete samo vikend putovanje na Kopaonik, onda bi bilo dobro i da ranije rezervišete jer ćete sigurno jeftinije proći, a imaćete odličan smeštaj.

Pregledajte kalendar dešavanja

Na internetu možete pronaći kalendar dešavanja i na taj način isplanirati vaše vikend putovanje ili odmor od nekoliko dana na Kopaoniku. To vam je najpouzdanije, kako biste se na najbolji mogući način organizovali i uspeli da iskoristiti mnoge pogodnosti koje vam ova planina pruža. U kalendaru dešavanja možete pronaći i popuste koji važe određenim danima, tako da je to još jedna dobra stvar. Mnoge manifestacije su besplatne, pogotovu u periodu oko Nove godine. Na primer putem kalendara dešavanja informisaćete se u vezi sa paljenjem banjaka i nekim drugim običajima koji se održavaju u to vreme.

Birajte ski škole koje sarađuju sa jp „Skijališta Srbije“

Skijanje je sastavni deo odmora na Kopaoniku, odnosno aktivnog odmora. Postoje mnoge škole i ski učitelji koji nemaju licencu, pa vam to može i reći mnogo stvari o njima. Skijanje je sport u kojem se i te kako možete povrediti, zato morate da birate samo profesionalne ski učitelje i licencirane ski škole. Savetuje se da uvek izaberete one ski škole koje su sklopile ugovor sa Javnim preduzećem „Skijališta Srbije“, jer to znači da su oni prošli kroz sistem provere i da su bezbedni.

Ski bus funkcioniše

U februaru ove godine je počeo da saobraća ski bus. Ski bus kreće od hotela „Milmari“, a njegova završna stanica je konak „Sunčani vrhovi“. Između ove dve destinacije postoji devet stanica, a bus saobraća ukupno šest puta u toku dana. Postoje i jedan polazak iz Raške za Kopaonik.

Naravno da će vam u zavisnosti od toga da li ste krenuli na vikend putovanje ili na duže, biti potrebe i neke druge informacije. Zato postoje službe za informacije na Kopaoniku, ali i određene turističke agencije koje vam mogu obezbediti sve potrebne informacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *