Ovo su najplaćeniji i najtraženiji zanati koji su sve popularniji kod mladih

Zanati ponovo postaju popularni među mladima i sve su traženiji kada je u pitanju edukacija ili prekvalifikacija. Pored toga što omogućavaju započinjanje sopstvenog biznisa, mogu da budu i odličan izvor zarade i omoguće vam da sami kreirate vaše radno vreme. Nekada se smatralo da je “imati zanat u rukama” vrednije od bilo kojeg obrazovanje te se danas sve više mladih ponovo okreće nekima od najpopularnijih i najisplatljivijih poslova.

Kako su neki zaboravljeni zanati danas ponovo popularni zbog raznih stilova koji se okreću prošlosti i retro uticaju, ali i pored onih koji su neophodni za život, postoji veliko interesovanje i za poslove ali i za edukaciju.

Vodoinstalater i serviser mašina

Ukoliko ste imali problem sa instalacijama ili ste bili u prcesu renoviranja, sigurno ste teško došli do vodoinstalatera. Razlog leži u malom broju istinskih stručnjaka u ovoj oblasti, a velikoj potrebi kada su u pitanju obnove instalacija ili servis. Pored toga, ovi majstori su zaduženi i za probleme sa mašinama za pranje veša i posuđa te kada se svi ovi kvarovi i radovi saberu, ne postoji dovoljan broj majstora.

Upravo je ovo i razlog zašto su plate ovih majstora često šestocifrene i više od onih koji su završili fakultete i rade puno radno vreme. Sve više mladih se odlučuje za učenje ovog zanata jer se većina stvari uči uz majstora i može odmah da se počne sa radom.

Metalostrugar

Iako mnogi od nas misle da su ovakvi zanati previše teški, zahtevni ili naporni da bi se savladali, situacija je u praksi daleko od toga. Drugim rečima, ako posedujete želju za dobrom zaradom i imate volje da izučite zanat kao što je ovaj, moći ćete vrlo lepo da živite od plate metalostrugara. Čak i ako imate samo osnovnoškolsko obrazovanje, možete da provedete neko vreme učeći zanat i nakon toga se možete usmeravati na koju god želite stranu, od obrade metala do priprema mašina za rad.

Dakle, ako vas interesuje takav unosan posao, Beograd je mesto gde možete da ga pronađete i da započnete svoju novu karijeru brže no što ste očekivali.

 

Buregdžija kao ozbiljan zanat

Majstori za pravljenje hleba i peciva mogu uvek lako da pronađu posao. Još traženiji je posao majstora za burek, popularnih buregdžija, a razlog za to je veoma jednostavan – ovo jelo je toliko popularno kod nas da ne postoji šansa da dobar i kvalifikovan buregdžija ikada ostane bez posla! Međutim, ono što je najbolje ako radite kao buregdžija jeste činjenica da nećete morati ni da odradite celu smenu da biste zaradili dobro.

Iskusni majstori ovog zanata mogu da zarade vrlo dobre plate za samo nekoliko sati dnevno, i još ukoliko vam ne smeta da budete na poslu u cik zore i odete kući u vreme kada ostali ljudi tek kreću ka svojim kancelarijama – još bolje!

Frizeri

Ovo je još jedan zanat koji je oduvek bio popular, ali sada postaje još popularniji. Sa svakom novom generacijom koja stasava, pojavljuju se novi modeli frizura i novi načini oblikovanja i nege kose, i zbog toga i frizeri moraju da neprekidno usavršavaju svoje znanje i umeće. Ovo nije problem mnogima od njih jer su svesni da je to jedini način da zadrže klijente i pridobiju nove.

Verovatno najbolja stvar što se tiče zanata frizera jeste ta što ćete, ako ste uspešni i umešno, stalno imati posla – toliko da ćete morati da počnete da odbijate klijente! Najzad, ako se osmelite da otvorite sopstveni salon, moći ćete još više da naplaćujete što je uvek dobra finansijska injekcija za vaš budžet, naročito kada krene sezona matura i svadbi.

Kao što vidite, zanati su uvek popularno i dobro rešenje da se mladi danas osamostale i pronađu dobro plaćen posao. Sa toliko mnogo opcija koje su im dostupne, svako od njih će moći da pronađe dobro zaposlenje, te ni vi nemojte da čekate nego počnite da tražite adekvatan zanat za sebe odmah!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *