Otkrivamo 4 najpopularnije destinacije gde Srbi najviše vole da letuju

Letovanje predstavlja period godine kada veliki broj ljudi iskoristi priliku za odlazak na godišnji odmor, bilo samostalno ili u krugu porodice. Mnogo je različitih destinacija koje su dostupne za odmor, od kojih su naravno one okružene morem na primarnoj poziciji.

Bilo da se odlučite za mesta kao što su Budva, Firenca, Milano, Split, Dubrovnik, ili neka druga, imaćete letovanje iz snova. Četiri najpopularnije zemlje kao destinacije za naše građane jesu Crna Gora, Grčka, Hrvatska i Italija. Posebno su popularne avio karte Beograd Dubrovnik, letovi do Tivta i generalno avio prevoz za letovanje. 

Letovanje u Crnoj Gori

Jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje je Crna Gora, kako zbog blizine ovog suseda, tako i zbog odličnih mogućnosti za odmor, relaksaciju i uživanje na primorju. Dostupan je veliki broj hotela, stanova za izdavanje, apartmana i soba, kao pogodnog smeštaja tokom letovanja. Iako mnoge porodice putuju autobusom ili sopstvenim automobilom, vrlo je popularna avionska karta Beograd Tivat, jer uz ne veliki trošak do Crne Gore stignete za nešto više od 30 minuta, a manje od 100 evra. Dostupan je i Beograd Podgorica avion. Posmatrano po oblastima, dostupne su Budvanska rivijera, Boka Kotorska, Barska, Hercegnovska i Ulcinjska rivijera, u okviru kojih dominira veći broj gradova i mesta za odmor. 

Letovanje u Grčkoj

Grčka kao destinacija za letovanje ima izrazito veliku popularnost, jer u kombinaciji sa odličnim ostvrima daju se vrlo pristojne i povoljne cene. U Grčkoj se najčešće predlaže za letovanje: Olimpijska regija, ostvro Krf, Halkidiki, Tasos, Elvia, Peloponez, Lefkada, Pelion, Jonsko more, Alexandropolis i Samotraki, Attica i mnoga druga popularna mesta, oblasti i regije. Ukoliko se odlučite za avio karte, do Grčke je potrebno izdvojiti oko 150 evra, u zavisnosti od aerodroma, presedanja, klase putovanja i slično. 

Letovanje u Hrvatskoj

Primorje Hrvatske poslednjih godina privlači veliki broj turista iz Srbije. Razlog je odlična ponuda smeštaja, hrane i mogućnosti za odmor, kupanje i uživanje, ali i potraga za novim destinacijama radi promene tradicionalno poznate Crne Gore i Grčke. Najpogodnije je odlučiti se za avio karte Beograd Dubrovnik ili Beograd Split avion, u zavisnosti od udaljenosti mesta na kome se letuje od aerodroma, što daje cenu od 150 evra pa i višestruko skuplju. Na prelasku iz Srednje u Jugoistočnu Evropu, daje mnogo turističkih atrakcija i mesta pogodnih za uživanje u letnjim danima. Pre svega to su Hrvatska ostrva, Kvarner, Istra, Dubrovnik i Dalmacija. Sa Italijom ima morsku granicu, što daje dodatno na popularnosti ove zemlje za letovanje.

Letovanje u Italiji

Mnogi turisti se odluče da su idealne destinacije za putovanja u Italiji – Firenca, Milano, Rim i druge. Tako i za letovanje, Italija ima ogromnu popularnost. Uz avio karte Beograd Bolonja vrlo brzo i jednostavno se stiže u zemlju mode, umetnosti, kulinarskih užitaka i naravno letnjih avantura. Cena avio karte Beograd Bolonja je nešto ispod 200 evra, a mogu se naći i za okvirno 100 evra, u zavisnosti od mesta sletanja, klase putovanja, presedanja i drugih uslova. Popularna mesta u Italiji su: Sardinija, Palermo, Katanija, Rimini, Lido di Jesolo i mnoge druge. Tri najveća ostrva su Sicilija, Sardinija i Elba. Italija je poznata po bogatom kulturnom i istorijskom nasleđu, pa je i pogodna za šoping, obilaske i izlete.

Letovanje naših građana predstavlja idealan period godine za odmor i odlazak na more. Najpopularnije su navedene susedne zemlje, koje daju odlične mogućnosti za odmor i uživanje u morskoj klimi, kupanju i obilascima. Posebno su atraktivne zbog cenovne isplativosti, blizine i jednostavnosti putovanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *