Osobine i cene norveških radijatora

Da li je centralno grejanje dovoljno da zagreje vaš dom? Da li zaista vredi onoliko koliko vam dolazi račun za objedinjenu naplatu? I da li pored svega toga morate u nekom trenutku da uključite dodatnu grejalicu, a sa time dolaze i dodatni računi. Ukoliko se pronalizite u ovim pitanjima, krajnje je vreme da porazmislite i istražite koje se druge opcije nude i da li su ekonomičnije i bolje prilagođene vašem budžetu. U vezi sa tim predstavićemo vam norveške radijatore, njihove osobine i cene u zavisnosti od njihovih karakteristila.

Karakteristike norveških radijatora

Norveški radijatori se u potpunosti uklapaju u savremen i moderan život. Spadaju u grupu ekoloških uređaja, kako se grejač ne žari onda ne dolazi do sagorevanja prašine. Takođe, ovi radijatori nemaju ventilator što znači da nema izduvavanja prašine.
Odlikuju se kontrolisanom potrošnjom električne energije i drugim funkcionalnostima koje olakšavaju život poput termostata, tajmera i zaštite protiv pregrevanja.

Sigurnosna zaštita, odnosno zaštita protiv pregrevanja je najveća prednost u odnosu na druga grejna tela jer ne morate da strahujete svaki put zbog radijatora i da li ste ga isključili kad izađete napolje. Šta više, uspomoć interneta i specijalne apliakcije možete podesiti da se radijator uključi malo pre kraja radnog vremena kako biste došli u zagrejanu kuću.

Norveškim radijatorima ostala grejna tela mogu pozavideti na modernom stilu dizajnirani, tako da se mogu postaviti na zid ili pod, a da u oba slučaja to nimalo ne remeti raspored nameštaja i uopšte celokupan enterijer.
Jasno je, da ne možemo očekivati da je cena norveškog radijatora više nego povoljna, ali kada se sve ove prednosti imaju na umu, ona i te kako to jeste.

Cene norveških radijatora

Do skora o norveškim radijatorima se govorilo samo u smislu dobrih grejalica za dogrevanje prostorija. Međutim, danas nije takva situacija jer su se pokazali odličnim kada je u pitanju zagrevanje celog stana ili kuće. Jasno je, da se moraju instalirati u svim prostorijama gde boravite, ali kada se na kraju sve preračuna, kako je u pitanju kontrolisana potrošnja, kada

grejete onog trenutka kada vi sami tako podesite i na kraju sa računom za struju, ulaganje u norveške radijatore se i te kako isplati.
Činjenica je da su norveški radijatori skupi, a ranijih godina su cene bile još više, danas je mnogo izbora po pitanju modela i brendova, te cene variraju, ali svako će sigurno pronaći za svoj džep baš ono što mu je potrebno.

Raspon cena norveških radijatora zavisi od mnogobrojnih faktora, tačnije karakteristika samih radijatora, što više funkcionalnosti ima dati radijator to će i njegova cena biti veća, što možemo videti u sledećem:

  • –  Za radijatore koji uključuju najviše funkcionalnosti kao što su: zaštita od pregrevanja\prskanja\smrzavanja, zaštita za decu u vidu zaključavanja tastature, start sa on\off opcijama, ugrađeni termostat, tajmer, Wi-Fi modul, detektovanje otvorenih vrata ili prozora pri čemu štedi energiju, LED displej koji prikazuje temperaturu u sobi i funkciju kasni start sa snagom od 2000 W raspon cena varira od 25000 do 30000 dinara.
  • –  Za radijatore sa istim funkcionalnostima, ali većom snagom, tačnije od 2500 W cene se kreću preko 30000 i idu do 38000 dinara.
  • –  Za radijatore sa snagom od 2000 do 2500 W, ali bez funkcionalnosti kontrole preko interenta cene idu do 28000 dinara.
  • –  Za radijatore sa snagom od 1000 do 1500 W, bez Wi-Fi modula cene idu do 12000.
  • –  Za radijtaore čija snaga ide do 2000 W, ali od funkcionalnosti imaju samo zaštitu odpregrevanja cene idu do 7000 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *