Operacija hemoroida THD metodom daje najuspešnije rezultate u lečenju hemoroida

Kada govorimo o vaskularnim oboljenjima, hemoroidalna bolest je jedna od najčešćih. Skoro da ne postoji osoba koja se nije suočila sa ovom vrstom zdravstvenog problema ili ne poznaje nekog bliskog ko je imao simptome ove uporne bolesti.


Može se reći da hemoroidi spadaju u bolest savremenog čoveka koji je danas više nego ikada izložen brzom tempu života, stresu na poslu, konstantnim obavezama i sl. Pri tom, on nema vremena za balansiranu ishranu, pa mu neretko dnevni obrok bude neko pecivo iz pekare ili nešto sa kioska brze hrane.
Usled neadekvatne ishrane može se javiti problem tvrde stolice koja je direktan izazivač nastanka hemoroida. Kada se jave prvi put, hemoroidi mogu biti veoma uporni, i javljati se iznova. Posebno je važno da se odmah nakon njihovog pojavljivanja reaguje, kako se bolest ne bi zapustila. Ipak, neretko se dešava da se hemoroidima ne pridaje pažnja, pa se pacijent obrati lekaru kada je jedino rešenje za njihovo otklanjanje neka vrsta hirurške intervencije.
Jedna od intervencija koja se pokazala najboljom za tretiranje hemoroidalne bolesti jeste operacija hemoroida THD metodom.

 

Zašto je operacija hemoroida THD metodom najadekvatnije rešenje?

Ono što je karakteristično za hemoroide jeste to što se oni i nakon lečenja mogu ponovo javiti kod pacijenata sa istim onim simptomima od ranije. Nekad čak i u težem obliku. To za svakog pacijenta može biti vrlo iscrpljujuće i deprimirajuće. Zbog toga je važno da pomoć zatražite na pravom mestu. Tu pre svega mislimo da konsultacije obavite sa stručnim hirurzima koji imaju duži niz godina iskustva u svom poslu.
U klinikama koje su poznate po uspešnim intervencijama u oblasti vaskularne hirurgije možete pronaći jednu od metoda koja se pokazala najefikasnijom kada je trajno otklanjanje hemoroida u pitanju. Reč je o thd metodi. Naime, operacija hemoroida THD metodom vam danas jedino može garantovati stoprocentno izlečenje. Za ostale metode to nije slučaj.

Šta konkretno operacija hemoroida THD metodom podrazumeva i kako se izvodi?

Bukvalan prevod ove vrste metode u medicinskom smislu jeste transanalna hemoroidalna dearterijalizacija. Reč je o najsavremenijom vrsti lečenja hemoroida, bez ikakvog hirurškog reza. S obzirom da se radi o minimalno invazivnoj metodi za otklanjanje hemoroida, znači da se pacijent nakon intervencije vrlo brzo otpušta na kućno lečenje bez ikakvog komplikovanog oporavka.
Ovaj tip operacije se izvodi pomoću anoskopa sa Doppler sondom, pri čemu ne dolazi do sečenja sluznice već do direktnog delovanja na uzrok nastanka ove uporne bolesti. Takođe, pre intervencije pacijent dobija lokalnu anesteziju što znači da može da isprati ceo operativni postupak.

Šta se dešava nakon intervencije?

Kada hirurg završi sa operacijom, pacijent već nakon nekoliko sati može ići kući. Takođe, ono što je bitno je da se pacijentima nakon intervencije najčešće preporučuje dijeta koja podrazumeva unos hrane koja je bogata vlaknima, kao i što više unošenja tečnosti u organizam (minimum 2l dnevno). Kod ove vrste intervencije, preporuka je da pacijent jednu celu nedelju odmara, tj. nakon jedne sedmice može se vratiti svakodnevnim aktivnostima. Sve u svrhu toga da se oblast koja je tretirana može vratiti u normalu već nakon par meseci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *