Ogledalo svake kuće

Naš narod često voli da kaže da su oči ogledalo duše, ali znate li šta je odgledao vašeg doma? Na šta ste prvo pomisli na domaćicu, prozore ili vrata? Ako niste znali, ulazna vrata govore dosta o ukućanima, pa zato vodite računa koja ćete vrata izabrati za svoj ulaz. Da li će to biti sigurnosna vrata koja će vam obezbediti bezbednost i predstaviti vas kao pravog domaćina ili ćete gvozdenim vratima ukazati na hladnu atmosfera koja vlada unutar vašeg doma, zavisi od vašeg karaktera.

Mnogo važnije od toga kako će vas vaša ulazna vrata okarakteristasti jeste bezbednost koju će vam pružiti, zato što je to njihova svrha. Nije važno da bacite ogromno bogatstvo kako biste ostavili što bolji utisak na goste i košije, koliko je važno da su sigurnosna vrata dobro obezbeđena i da ne morate da razmišljate o tome da li ćete se uspešno osigurati od lopova.

Ali postavlja se pitanje kako  odabrati adekvatna ulazna vrata. Naime, trebalo bi da budu metalne kontrukcije i da imaju spoljnu oblogu, ali ipak vrata na ulazu  trebalo bi da budu u skladu sa ostalim vratima u kući ili stanu. Bez obzira da li je aluminijumski ili je štok od čelika, bitno je da je metalni i trebalo bi da bude okvir vrata od betona. Koliko su sigurnosna vrata važna i sam materijal od kojeg su napravljeni, koliko je neophodno i da kvaka, brava, pa i šarke budu odličnog kvaliteta.

Dobra brava pomoći će da se dobro osigurate, zato izaberite brave koje se zatvaraju u nekoliko pravaca, a šarke neka budu od čelika, a kvaka bi trebalo da ima sigurnosni sistem sa čeličnim cilindrom, jer upravo ovaj cilindar sprečava obijanje vrata koja su moguća ako lopovi koriste posebna klešta. Ako ste odabrali sigurnosna vrata, odgovaraju brave, kvake i šarke, ostaje da se pozabavite estetikom samih vrata.

Sigurnosna vrata lepe estetike

Bez obzira što imate posebne zahteve kada su vaša sigurnosna vrata u pitanju, treba znati da je veoma važan i estetski momenat. Ako razmišljate kakve će boje i dizajna vrata biti, koliko je zahtevno uklopiti sve sigurnosne sisteme idizajn, videćete da nije mnogo teško sve uskladiti.  Da ne bi odudarala od ostalih ulaznih vrata u zgradi, pobrinite se da vaša sigurnosna vrata budu iste boje i dizajna, jer svako preterivanje doprineće da ostavite pogrešan utisak kod gostiju. Mešutim, postoji razlika između ulaznih vrata na kući i na stanu.

Kada su kuće u pitanja, neka pravila za izbor vrata su potpuno drugačija. Prva sigurnosna zaštita jesu vrata koja moraju biti višestruko obezbeđena i masivna. Važno je poslušati savet profesionalaca koji se bave zaštitom i sigurnosnim sistemima, jer su došla neka nova vremena, kada više nije bezbedno da odete i ostavite svoja vrata otključana. Uvek možete da nadogradite nadstrešnicu na svoja ulazna vrata, a tako ćete pomoći gostima da se sačuvaju od kiše ili snega dok čekaju da im otvorite vrata. Ključno je da odaberete adekvatna sigurnosna vrata, a ako pak i nisu u skladu sa ostalim nameštajem, uvek možete da ih prefarbate, promenite i kupite nova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *