Normalne neprijatnosti nakon povećanja grudi

Svaka operacija sa sobom nosi rizik od nekih neželjenih efekata, koji ne moraju nužno biti rizični, već da su jednostavno normalni kada se radi o takvom tipu operacije.

Naime, kako prilikom bilo koje druge operacije, tako i prilikom povećanja grudi, normalno je da ćete nakon operacije osećati blage nelagodnosti i neprijatnosti. Jednostavno, nećete se sigurno osećati super nakon operacije.

Međutim, kod nekih taj period može da potraje, može da se zakomplikuje i slično. Kod drugih, taj period vrlo brzo prođe, vaš organizam se prilagodi novom stanju i ne smetaju mu strana tela. Ipak, poželjno je znati koje neprijatnosti mogu da vas očekuju nakon povećanja grudi.

Blagi bol u grudima

Sasvim logično i normalno da je da osećate blagi bol u grudima. Jednostavno, u vašem telu, tačnije grudima se nalaze nova strana tela, na koja organizam nije navikao. Vaše grudi su uvećane i sasvim je jasno da će na neki način reagovati na promenu. To nije ništa strašno i ne treba stvarati paniku zbog toga.

Vrlo brzo ćete se vi a i vaše telo navići na novonastalu situaciju i neće biti ništa čudno, već ćete imati osećaj kao da ste celog života imali takve grudi.

Vaše telo biće malo otečeno

Tako ćete se i osećati, a i primetićete da je vaše telo otečeno. Ipak, vrlo brzo nakon operacije povećanja grudi, to će se srediti. Vaše grudi će nakon operacije biti mnogo veće nego što je to planirano, ali to je samo zbog efekta otečenosti.

One će naravno nakon određenog perioda oporavka biti u onom broju koji ste vi zahtevali. Jednostavno potrebno je da izdržite taj period nakon operacije povećanja grudi i da shvatite da je ta otečenost nešto što je sasvim normalno i očekivano.

Povišena temperatura

Nakon operacije koja je u vezi sa povećanjem grudi, moguće je da će se javiti na neki način otpor, koje će vaše telo pružiti. To može da se odrazi kroz povišenu telesnu temperaturu. Uglavnom je to temperatura koja dostiže najviše 38 stepeni. U tom trenutku ne treba da brinete i da se plašite da je to strašna reakcija. To je reakcija koja se javlja kod gotovo svih žena nakon operacije povećanja grudi.

Međutim, ukoliko se vama to učini neprijatnim, naravno da treba da se obratite doktoru koji vam je i radio povećanje grudi.

Promene u predelu bradavica

Nakon operacije povećanja grudi vaše bradavice mogu da postanu osetljivije. I to je jedan sasvim normalan i očekivani sindrom nakon operacije. Taj period osetljivosti bradavica može trajati kratko nakon operacije, a može da traje i druže.

Zapravo, zabeleženi su slučajevi kada se dogodilo da ova osetljivost nikada nije prestala, ali su žene navikle i naučile da žive sa tim.

Opasnije komplikacije

Pod opasnije komplikacije i neželjene efekte povećanja grudi ubrajaju se različite vrste krvarenja, promena izgleda grudi, celokupno loše stanje organizma, asimetrije odmah nakon operacije, odbacivanje implantata. U ovim slučajevima važno je da se odmah javite vašem doktoru, kako bi preduzeo sve delotvorne mere.

Jedno je da zanemarite očekivanu bol, natečenost i slično nakon povećanja grudi, ali zanemarivanje ovako ozbiljnih stvari je veoma pogrešno. Čim primetite ozbiljnije komplikacije, vreme je da brzo reagujete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *