Nejčešće dileme u vezi sa sušijem

Kada želite da jedete suši, da ga probate po prvi put, ali ste malo nesigurni, nije vam baš jasno na koji način se pravi, imate i malo neke predrasude, onda treba da se malo više informišete. Bilo da jedete suši u nekom restoranu ili ipak birate dostavu sušija, svejedno je, ali postoje osnovne stvari koje treba da znate o sušiju. Treba da znate osnovne stvari i kada suši pravite sami, ali treba da imate u vidu i druge stvari i kada se opredelite za dostavu hrane, odnosno dostavu sušija. O sledećim stvarima je reč:

Da li je sigurnije naručiti sushi ili ga pripremiti kod kuće?

Sem ako niste neki majstor za suši, onda vam mi ipak preporučujemo da naručujete suši. Postoji veliki izbor veoma kvalitetnih restorana, koji vrše dostavu hrane, odnosno u ovom slučaju dostavu sušija. Posebno je kvalitetna ponuda restorana kada je dostava sushi Beograd u pitanju. Tako da bi vam ovo svakako bila mnogo korisnija i bolja opcija, ukoliko već niste vešti u spremanju i ukoliko ne znate da spremate hranu, a posebno ukoliko ne znate da spremate suši. Naravno, uvek treba da pokušate, ali ako shvatite da vam ne ide, onda je dostava sušija značajno bolja opcija. Dostava hrane je odličan izbor ukoliko nemate vremena ili ukoliko vam se jede nešto zaista preukusno, a znate i majstora za to.

Da li suši podrazumeva sirovu ribu?

Odmah ćemo vam na početku rešiti ovu dilemu. Dakle, sushi ne predstavlja samo sirovu ribu. Da jedan od sastojaka sušija može da bude i sirova riba, ali ne mora to uvek tako da bude. Suši nije samo asocijacija na sirovu ribu i to pokušajte da zaboravite. Da, postoji i suši čiji je sastojak sirova riba, ali to ne treba da vam bude gadno, ukoliko niste ni probali. Možda se vama baš svidi suši sa sirovom ribom, možda vas baš to oduševi i onda budete želeli da naručujujete dostavu sušija takve vrste. Sa druge strane, ukoliko ste probali suši sa živom ribom i ne dopada vam se, onda uvek imate opciju da izberete sushi, gde riba nije živa, tačnije sirova. Mnogo ima kombinacija sušija i vi treba da se odlučite za onu koja vama najviše odgovara.

Da li suši ima neprijatan miris?

Postoje neka pravila kada govorimo o sušiju. Riba mora da bude sveža, čak i kada je sirova. Samo u tom slučaju neće mirisati neprijatno i neće vam biti gadna. U svakom drugom slučaju, kada riba malo duže stoji, kada se prema njoj ne ophodne na pravilan način, kada ne znaju kako da je spreme, onda riba može da počne neprijatno da miriše. Posebno to može da bude slučaj kod restorana koji vrše dostavu hrane, a isto i dostavu sušija. To se dešava jer oni možda unapred spreme mnogo hrane i onda ta hrana stoji. Zato treba da izaberete one profesionalne restorane koji vrše dostavu hrane i dostavu sušija, ali koji izrazito vode računa o tome da riba bude i te kako sveža i koji znaju da to spreme na krajnje kvalitetan način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *