Napravite savršen doček Nove godine kod kuće

Bliže nam se Novogodišnji i Božićni praznici, period godine omiljen deci, ali i odraslima. Većina jedva čeka da isprati staru godinu, očekujući od nove da donese nešto bolje i lepše. Pravljenje planova za sledeću i sumiranje odlazeće se podrazumeva. Sa optimizmom se okrećemo novom početku, nadamo boljoj budućnosti. Prostor u kome boravimo sređujemo kako bi odisao toplinom i veselom atmosferom. Sa promenom kalendarske godine, napravite promene i u svom domu, kako bi naredna godina bila lepša i uspešnija od prethodne.

Ukrasite enterijer

Odaberite boje koje će dominirati u vašem domu tokom praznika. Ako volite svedeniju varijantu odlučite se za dve, a ako ste ipak za nešto veselije, onda se poigrajte sa svim bojama. Nova godina je u znaku dobrog raspoloženja, a boje će dati veselost svakom ambijentu. Razvucite razne tračice i lampione svuda gde je to moguće: po zavesama, zidovima, nameštaju. Neizostavne su i sijalice koje trepere i daju posebnu draž. Nađite mesto za figurice Deda Mraza i njegovih irvasa. Da biste dobili nesvakidašnju atmosferu u svom domu, napravite još neke promene. Na primer, pomerite svoju omiljenu fotelju u  drugi kraj sobe i na njih stavite jastučiće sa novogodišnjim motivima. Tako napravite celine u svom dnevnom boravku i ukrasite svaku na svoj način. Sto ispred televizora prekrijte malim stolnjakom sa slikom Deda Mraza, kao i veliki trpezarijski, gde ćete obedovati sa porodicom i prijateljima. Dodajte još i ikebanu, koju možete i sami napraviti od jelkinih grančica, ukrasnih sveća i par lampiona. Ne bi bilo loše iskoristiti Novogodišnje praznike pa sebe častiti većini najomiljenijim komadom nameštaja – foteljom. Veliki izbor fotelja možete pogledati putem ovog linka.

Okitite jelku

Novogodišnje drvo ili jelka je centralni detalj u svakoj kuci. Svi se trude da je što lepše okite. Ponuda ukrasa je velika i raznovrsna, tako da se oni mogu naći za svačiji ukus, a i džep. Ali ako ste kreativni i maštoviti, možete napraviti i dekoraciju po svom ukusu i tako imati originalne ukrase. Iskoristite kartonske kutije koje vam smetaju po kući, uvijte ih u ukrasni papir i napravite dodatnu dekoraciju koju ćete smestiti ispod jelke. Probudite dete u sebi i prepustite se uživanju u stvaranju rukotvorina koje su delo vaše mašte.

Spremite novogodišnju trpezu

Lepo ukrašen stan, sa pregršt svetlećih i šarenih elemenata, nije dovoljan da bi doček bio nezaboravan. Ono zbog čega još volimo Novu godinu je bogata trpeza. Nikad u godini kao tad se ne sprema toliko različitih i ukusnih jela. Za svakog se nađe po nešto, od predjela i salata, preko glavih jela i naravno ukusnih i slatkih torti i kolača. Tada svi koji vode računa o ishrani bar na par dana zaborave na svoje dijete, opuste se i uživaju u svakom zalogaju.

Ulepšajte sebe

Bilo da negde idete ili ćete u Novu godinu ući baš kod vaše kuće valja se lepo srediti. Novogodišnja euforija ne može da se zamisli bez ulepšavanja, naročito kod ženskog pola. Svi se trude da se svečano obuku, srede frizure, dobro našminkaju, urade manikir. Da biste izbegli stres i nerviranje, sve što možete završite unapred. Najpre kupite garderobu i obuću, a frizera i šminkera zakažite na vreme, da ne biste ostali bez termina za sređivanje.

Uživajte sa porodicom i prijateljima

Najlepše i najbezbrižnije dane u godini provedite sa ljudima koje najviše volite i koji vam najviše znače. To je najbolji recept za uživanje. Bilo gde da budete, okružite pozitivnim osobama.  Slušajte muziku i gledajte omiljene filmove, smejte se i uživajte. Zaboravite na brige i probleme, prepustite se uživanju i opuštanju bar tih nekoliko dana u godini.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *