Napravite plan za renoviranje  stana

Ukoliko se odlučite za renoviranje starog stana i pripremu unutrašnjeg izgleda prema vašim potrebama, savetuje se izrada prostornog plana. Prostorni plan podrazumeva spisak osnovnih smernica, neophodnih radova, troškova i rasporeda stambenih jedinica. Za proces izrade planskog rešenja, neophodno je pribaviti iskusne majstore, koji će u rekordnom roku ispoštovati zahteve klijenata. Sve što je staro i dotrajalo počev od instalacija, neophodno je zameniti. Potpuno nov i osvežen izgled imaće novi nameštaj, umešten po meri prostora. Svaka prostorija dobiće novu namenu, posebnu estetiku i stilsko uređenje.

 

Počnite od angažovanja električara i vodoinstalatera

Pre bilo kakvih grubih radova koji podrazumevaju gradnju, obijanje poločica, hoblovanje parketa i slično, uredite instalacije. Neophodno je angažovanje vodoinstalatera i električara, koji će obezbediti sigurnost snabdevanja strujom i vodom. Ukoliko radovi zahtevaju ugradnju nove vodovodne instalacije u kupatilu, vodoinstalater svojim umećem rešava problem.

Radovi elektroinstalacije odnose se na uređenje strujnih kablova, sigurnosne kutije sa prekidačima i uređenosti uzemljenja. Dobro uzemljenje sačuvaće vas od strujnih udara i šteta tokom nestanka električne energije. Nakon odrađenih poslova zamene instalacija u zidu, sledi štemovanje, postavljanje razvodnih kutija i puštanje struje. Na završni procesi zamene instalacija veže se gletovanje zidova, hoblovanje parketa i krečenje.

 

Zamena stolarije uštedeće energiju prostora

Ukoliko vršite detaljno renoviranje stambenog prostora, zamenite staru i dotrajalu stolariju potpuno novim PVC materijalima. Ugradnjom novih prozora ali i unutrašnjih vrata, uštedećete energente tokom zime i stvoriti prijatnu temperaturu tokom toplih leta. Možete se pozabaviti ugradnjom sigurnosne stolarije, naročito ulaznih vrata, što će učiniti boravak u stanu bezbednijim.

Ukoliko je stolarija u ispravnom stanju, osvežite joj izgled farbom, što se odnosi na drvene prozore i vrata. Unutrašnju stolariju ne morate menjati, ukoliko su postojeći materijali postojani poput punog drveta ili medijapana. Održavajte njihovo trajanje redovnim servisom, zamenom brave, ručki ili šarke.

 

Prilagodite boju zida stilskom uređenju

Nakon krečenja prostorija, pristupite odabiru nameštaja, pri čemu se savetuje odabir kvalitetnih komada sa udobnim meblom. Oplemenite dnevni boravak pastelnim bojama sa belom koja će učiniti prostor vizuelno prostranijim. Organizujte skladan odnos nameštaja, birajući moderan stil uređenja.

Vodite računa o osvetljenosti prostorije, dodatnoj rasveti i mogućim gipsanim radovima. Gipsanim radovima možete pregraditi prostorije ili izvršiti moderno spuštanje plafona. Dodatno spušteni plafon osvetlite izborom najkvalitetnije LED rasvete. Nemojte preterivati u visini spuštenog plafona, majstori će najbolje odrediti poželjnu razdaljinu koja će uticati na vizuelno umanjenje.

 

Ugradite kvalitetnu hidroizolaciju kupatila

Uređenje kupatila ima imperativ u odnosu na druge dostupne prostorije u stanu. Kompletnim renoviranjem starih kupatila obratite pažnju na kvalitetnu hidroizolaciju i pripremne radove za lepljenje pločica. Izaberite dobrog keramičara, koji će uklopiti skladan odnos raznovrsnog izbora pločica. Ujednačite površinu za lepljenje pločica, kako bi se krajnja montaža neophodnih sanitarija odvijala nesmetano.

Birajte kvalitetnu keramiku otpornu na habanje. Vodite računa o ugradnji tuš kada ili kabina, tako da vodovodni otvori imaju potpunu zaštitu sifona. Redovno održavajte postojeću keramiku abrazivnim sredstvima, čistite fugne rastvorom sirćeta i sode bikarbone. Najčistija prostorija u stanu pored kuhinje je kupatilo. Uredite dodatne aksesoare, tako da svaki boravak u kupatilu bude zgodan i prijatan. Vodite računa o ugradnji ventilacije, naročito ako kupatila nemaju prirodan otvor odnosno prozor.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *