Nameštaj za dnevni boravak

Nameštaj za dnevne sobe je investicija u smislu novca koji se potroši prilikom kupovine i vremena tokom kojeg se koristi izabrani nameštaj. Dakle, ako imate vizije sedenja i opuštanja u novom udobnom kauču, treba da pripremite pitanja koja ćete postaviti prilikom poseta salona nemeštaja. Da bi vam bilo lakše, pitali smo neke stručnjake za savet o izboru pravog nameštaja za vaš dnevni boravak.

Kako ćete koristiti garniture za dnevnu sobu?

Ključno je ulaganje vremena i novca u pronalaženje pravog komada koji odgovara vašem domu, jer je dnevni boravak ili kauč ključna stvar koja mora trajati.

Savetnici za dizajn preporučuju da prvo stvorite dobru ideju o stilu i svrsi garniture pre nego što krenete u prodavnice, a zatim postavite sebi sledeća pitanja:

  1. Ko će koristiti garnituru?
  2. Koliko ljudi treba da sedi na njoj?
  3. Da li je potrebno uskladiti postojeći nameštaj ili fotelje sa garniturom?
  4. Da li gosti treba da spavaju na garnituri?
  5. Da li će se koristiti svaki dan ili samo povremeno?
  6. Da li će je i deca koristiti?
  7. Da li volite da ležite ili sedite? 
  8. I što je najvažnije, da li je udobna? 

Udobnost garniture

Vrsta udobnosti koju želite, takođe će odrediti tip garniture koju tražite. Razmislite o tome kako volite da sedite u njoj, da li često jedete na garnituri ili radite dok sedite na njoj. Svi ovi faktori će odrediti vašu sklonost prema proporcijama kao što su dubina sedišta, stil rukohvata i visina naslona.

Da li je ugaona garniture ono što tražite?

Takođe treba da razradite odgovor na pitanje da li će ugaona garniture odgovarati vašoj sobi i da izaberete odgovarajuću. Ali pre nego što to uradite, napravite korak nazad. Da li će čak proći kroz vrata? Ovo je nešto o čemu ćete posebno morati da razmislite, ako živite u stanu ili morate ugaonu garnituru da odnesete na neki viši sprat, kroz uska vrata ili uske hodnike. Uzmite u obzir kako izgleda iz svih uglova dužine, dubine i visine naslona.

Garnitura je često najveći komad u životnom prostoru. Previše široka i velika ugaona garnitura nadjačava prostor, sa druge strane, ukoliko je garnitura suviše uska ili mala, sigurno ćete se naći u situaciji da svoj prostor ispunjavate nepotrebnim nameštajem.

Izaberite i pravu fotelju

Kako ne biste ispunjavali prostor nebitnim nameštajem, fotelja je uvek dobra ideja. Funkcionalna i kvalitetna fotelja doprinosi prostoru tako što ga popunjava, obezbeđuje mesto za sedenje ili eventualno uživanje. 

Kako biste izabrali pravu fotelju, prvo se uverite da je prava za vašu sobu. To znači da fotelja ne bi trebalo da zauzima najveći deo prostora u sobi ili da zaustavi protok saobraćaja. Tako da iako možda volite veliku sekciju, razmislite prvo da li će se uklopiti u vašu dnevnu sobu. Isto tako, mala fotelja može biti pogrešan izbor u velikom prostoru, kao što ni kožna fotelja nije za svaki prostor.

Saveti za mali prostor

Stručanjaci kažu da za svaki prostor postoje savršena garnitura i fotelja. Pa tako savetuju da:

  • Ako je vaš prostor mali, razmislite o kauču sa sitnim rukohvatima. Manji kauč može biti napravljen tako da izgleda duže i elegantnije pomoću jednog ili dva jastuka.
  • Ako imate luksuz prostora i želite kauč i fotelju, ne morate poručiti komade iz istog seta. Razmislite o kreativnoj kombinaciji ova dva komada, koji će se međusobno dopunjavati.

Na kraju, imajte na umu funkciju nameštaja za sedenje kada birate tkanine ili kožu. U velikim salonima nemštaja postoji čitav niz novih materijala otpornih na mrlje, pa su to idelane tkanine koje treba razmotriti.

 

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *