Najčešći estetski zahvati kod žena

Svet poznatih, javnih ličnosti još pre nekoliko decenija je uveo neke nove standarde i obrasce lepote koje je u mnogim slučajevima bilo veoma teško ispoštovati i dostići. Međutim, potreba da se dostigne nivo lepote koja je ponajviše bila zastupljena i tražena u Holivudu dovela je do ekspanzije i sve večeg uspeha estetske hirurgije. To je, naravno, dovelo do sve većeg uspeha i popularnosti doktora estetske hirurgije, ali desilo se i ono što se inače stalno dešava ma šta god da je u pitanju. Poznata lica, voljene glumice, pevačice, uticale su n svest svojih obožavateljki širom sveta.

Iz godine u godinu, sve veći broj žena je počinjao da se podvrgava nekoj vrsti estetskog zahvata, kako bi dostigle neki ideal kojem teže one same ili na koji su iz nekog razloga tako reći primorane. Danas je sasvim normalno da žene i devojke, ali u sve većoj meri i muškarci, pomoću određenih zahteva dobiju od svog lica ili tela šta žele. S obzirom na svakodnevnost ovakvih zahvata i operacija, izdvojile su se one koje su najzastupljenije, koje se najviše rade, a ovo su prve tri.

Povećanje usana

Jedna od najmanje invazivnih operacija, odnosno, to nije ni operacija, već jednostavan i brz zahvat, jeste povećanje usana. U prošlosti usne su se povećavale isključivo silikonskom masom, koja se putem šprica ubrizgava u gornju i donju usnu, naravno onoliko kubikaže koliko neko želi ili koliko je potrebno da bi se došlo do željenog izgleda. Danas je mnogo popularnije ubrizgavanje hijaluronske kiseline koja se apsorbuje u organizmu nakon nekoliko meseci, pa je potrebno ceo proces ponoviti kako bi se dobio stari efekat, ali većina tvrdi da je to zdravija varijanta uvećavanja volumena usana. Bilo kako bilo, ovo jeste jedna od najpopularnijih estetskih promena zbog kojih se ide kod stručnih lica.

Povećanje grudi

Najpopularnija operacija već nekoliko decenija jeste povećanje grudi. Još davne holivudske dive su želele bujnije poprsje, lepši oblik grudi zbog čega su se podvrgavale operaciji povećanja grudi još u trenucima kada je takav zahvat bio prilično rizičan i tek u povoju. Naravno, tu je bila i razlika u ceni, jer uvećati grudi je bilo nešto što su mogli samo veoma bogati sebi da priušte, dok je danas ovakva operacija prilično pristupačna i dostupna svima. Danas se povećanje grudi ne radi samo iz estetskih, već i iz humanih razloga, kada je u pitanju žena obolela od raka dojke, što samo govori o tome koliko je danas ovakva estetska promena prihvaćena i uvrštena u svakodnevnicu svih nas.

Povecanje grudi

Liposukcija

Želja da se brzo smrša i figura dovede do savršenstva skoro u jednom danu je uvek postojala, zbog čega je i nastala mogućnost liposukcije. Liposukcija predstavlja isisavanje masnih naslaga, sala, sa kritičnih zina i delova tela, te nakon oporavka uglavnom se u potpunosti dobijaju željeni rezultati. Razvoj medicine je čak doveo do toga da se preradom izvučenih masnih naslaga mogu iskoristiti čisti „delovi“ za uvećanje zadnjice, usana ili jagodica, što je danas jedan od glavnih načina na koji posebno žene sebe ulepšavaju i popravljaju kod sebe ono šta im se ne dopada. Pored ovih zahvata veoma su česti i estetski zahvati na licu. Tu spadaju korekcija nosa, korekcija ušiju, brade, zatezanje čela i ostale intervencije. Na našem sajtu u kategoriji život možete naći još mnogo zanimljivih i korisnih činjenica vezanih za estetsku hirurgiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *