Na koju stranu je ta Amerika?

Jeste li čuli šta nude programi putovanja po Americi, popularni work and travel programi? Ukoliko se još uvek niste informisali o prilikama za posao i putovanje po Americi, savetujemo vam da bacite pogled na programe work and travel. Treba napomenuti da priliku za odlazak i upoznavanje Sjedinjenih Američkih Država imaju svi studenti koji su starosti do 28 godina i koji žele da se upuste u ovu nezaboravnu avanturu.

Ne kažemo slučajno nezaboravnu avanturu, jer work and travel zaista jeste prava avantura. Mnogi studenti na ovaj način dobiju priliku da se prvi put udalje od porodice, samostalno zarađuju i snalaze u nepoznatoj državi, a osim što imaju priliku za sticanje novca, nudi im se i odličan način za upoznavanje nepoznate zemlje. Za mnoge je Amerika nedostižna, san koji žle da ostvare, a ko zna možda je work and travel program dobar način da bar malo osetite kako je biti Amerikanac.

Da biste otputovali u Ameriku morate da ispunjavate određene kriterijume, a prvi od njih jeste da studirate i da ste mlađi od 28 godina. Sva pitanja i nedoumice možete dobiti preko agencija za posredovanje, jer su one zadužene za pronalaženje poslova, stanova, ali i dobijanja viza. Treba napomenuti da nemate mnogo izbora za posao. Bolje reći, nije da nemate, ali nemojte da očekujete da su poslovi iz snova. Imajući na umu podatak da se program work and travel organizuje u vreme letnje sezone, lokalnom stanovništvu je neophodna pomoć zato angažuju studente iz celog sveta. Tako ćete biti u prilici da se oprobate kao spasilac na bazenu, pomoćni radnik u supermarketu, kelner, šanker, konobar, ali i kao rdnik na pakingu, golf terenima, u pekarama i drugim uslužnim objektima. Sve informacije vezane za program work and travel možete pogledati na sajtu agencije koja se bavi upravo ovim programom studentske razmene klikom na sledeći link.

Poslova ima, samo treba neko da radi…

Koji god posao da izaberete, treba da znate da su upravo ovi poslovi prilika da ispitate sopstvene mogućnosti i granice izdržljivosti. Naime, možda ćete spoznati da vam se više sviđa da radite kao šanker nego kao konobar, a ko zna, možda upravo tokom ovog programa upoznate i nekoga ko će vam pomoći za dalje snalaženje po Americi. Nikad se ne zna.

Ako biste da upoznate hladnije krajeve Amerike, onda je možda bolje da izaberete Aljasku. Prilika ima, baš kao i poslova, a tokom work and travel programa ne samo da ćete se oprobati u nekim poslovima za koje možda nikada niste ni pomislili da biste ih obavljali, već ćete upoznati neke nove ljude, drugačiju kulturu i stil života, a ujedno ćete i uspostaviti brojne kontakte koji će vam možda poslužiti kasnije u životu. Takođe, važno je napomenuti da ćete za vreme četvoromesečnog rada u SAD-u imati prilike i da putujete i obiđete neka najznačajnija mesta, jedino je na vama da odlučite da li ćete da posetite Njujork ili ćete da odete u Vašington.

Iskoristite priliku koja vam se pruža, jer možda je sada pravo vreme da učinite nešto za sebe. Možda je work and travel prava prilika koja će učiniti da vidite krajeve sveta za koji niste ni sanjali da ćete posetiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *