Mislite na vreme i pripremite svoje dete za školu!

Školski raspust je počeo relativno skoro i čini nam se da imamo vremena do sledeće školske godine. Međutim, septembar će brzo doći, a obaveze oko vašeg deteta i pripreme za školu ostaju.

Umesto da odlažete neizbežno, nađite vremena za svoje najmilije i bez velike nervoze  i užurbanosti, pružite svom detetu mogućnost da kroz odgovarajući školski pribor lakše prihvati svoje obaveze u školi. To se posebno odnosi na mališane koji tek polaze u prvi razred i škola im predstavlja nepoznanicu. Male predškolce bi postepeno trebalo uvoditi u svet obaveza i učenja, a najlakši način je učenje kroz igru. A pravilan izbor pribora za školu je idealno sredstvo za postizanje tog cilja.

Školovanje dece nije uopšte lagan posao i zahteva mnogo strpljenja, pažnje i ulaganja sa vaše strane. Zbog toga, za svoje dete birajte samo kvalitet i oslušnite i njegove želje, jer je to uslov za njegov pravilni psiho-fizički razvoj i funkcionisanje.

U daljem tekstu stavićemo akcenat na pernice za dečake i devojčice, koje takođe igraju veliku ulogu u što kvalitetnijem praćenju nastave.

Pernice za školu – neizostavni element svakog školarca

Danas postoji jako veliki izbor školskih pernica, pa je i njihov pravilan odabir postao pravi izazov. Da bi se vaše dete lakše snalazilo u školi i postizalo željene rezultate, potrebno je obratiti pažnju na sledeće:

  • u zavisnosti od uzrasta vašeg deteta, možete birati između praznih ili punih pernica. Ukoliko vaš đak polazi u stariji razred, trebalo bi videti šta mu sve od školškog pribora nedostaje i shodno njegovim potrebama i obavezama za dati razred izabrati praznu pernicu, koju ćete dopuniti nedostajućim priborom.

Međutim, ukoliko vaše dete tek polazi u školu, pun pogodak su pune pernice, u kojima možete naći sve što je jednom prvaku potrebno – od grafitnih olovaka, gumica za brisanje, penkala, drvenih bojica, flomasera, lenjira i šestara do rezača za olovke.

  • Postoje pernice sa jednim, dva ili tri zipa, u zavisnosti od količine školskog pribora u njoj. I ovde obratite pažnju da se pernica lako otvara i zatvara, kako dete ne bi gubilo vreme pri njenom korišćenju,kao i da je školski pribor pregledno poređan i da se lako barata njime.
  • Pernica mora da bude odgovarajućih dimenzija, da lako staje u školski ranac i da nije suviše teška, jer će u suprotnom praviti problem vašem detetu prilikom nošenja. Minimum školskog pribora koji bi svaka pernica trebalo da sadrži su kompleti od po dvanaest bojica i flomastera.
  • Osim sadržaja, obratite pažnju i na kvalitet školskog pribora u pernici. Biranjem kvalitetnijeg pribora, itekako ćete pomoći detetu u produktivnijem ispunjavanju svojih obaveza. Obratite pažnju na kvalitet i čvrstoću grafitnih olovaka, kojom dete piše svoje prve reči i brojke, na gumicu za brisanje, koja ukoliko nije dobra, može zaprljati ili oštetiti papir, kao i na drvene bojice i flomastere, kojima dete iskazuje svoju kreativnost.
  • Pernice za dečake i devojčice danas možete naći u svakoj bolje snabdevenoj knjižari ili prodavnici školskog pribora, po povoljnim cenama, tako da ne morate da brinete da će to uticati previše na vaš kućni budžet.
  • I na kraju, ostaje vam izbor izgleda pernice za vaše dete. U ponudi su raznovrsne pernice za dečake i devojčice, različitih boja i dezena, 3D pernice, pernice sa različitim aktuelnim crtanim junacima,koje će izmamiti osmeh vašem detetu. Zato bez bojazni uključite i njih u ovaj mali projekat, jer jedino srećno detinjstvo pravi velike ljude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *