Mezoterapija – vrhunska neinvazivna antiage metoda

Mezoterapija je kozmetička procedura kod koje se u srednji sloj kože ubrizgava mezokoktel sačinjen od hijaluronske kiseline koja je obogaćena vitaminima i proteinima koji su dobri za kožu.

Ovim tretmanom se ne tretiraju samo bore, već se radi na revitalizaciji čitave kože koja je pokazuje znake starosti:

 

  • Gubitak elastičnosti
  • Pojavu bora
  • Gubitak prirodne blistavosti kože
  • Pojava nepravilnosti na koži usled smanjene količine hijalurona

Zbog svega ovoga, tretman mezoterapije je jedan od najtraženijih anti-age postupaka kojim se otklanjaju nedostaci i sprečava pojava novih promena na koži.

Kako se izvodi mezoterapija?

Postupak izvođenja mezoterapije nije bolan jer se pre ubrizgavanja hijaluronskog koktela na površinu kože nanosi anestezija. Kada ona počne da deluje, mezokoktel se tankim iglicama ubacuje u najdublji sloj kože da bi se stiglo do njene mikrocirkulacije. Odakle se putem krvi raznose hranljive materije koje stimulišu čitavu regiju da se proizvodi kolagen, da se koža nahrani i zaustave dalje upale i uspori proces starenja.

Mezoterapija traje do sat vremena i odlična je i za lice i vrat i dekolte. Ne postoje neželjeni efekti ako stručne osobe imaju kvalifikacije za izvođenje kozmetičkih procedura i koriste vrhunske materijale u svojim postupcima.

Rezultati anti-age tretmana

Dobri rezultati su odmah vidljivi iako se nakon ubrizgavanja kratkoročno može pojaviti crvenilo ili otok. 

Što je koža pretrpela veća oštećenja to je važnije da se primeni nekoliko tretmana u razmaku od 15 dana za što bolje rezultate. Optimalan broj tretmana je između 4 i 6 da bi se koža potpuno regenerisala.

Sa mezoterapijom nema greške jer prija svim tipovima kože, a mogu je koristiti i osobe sa već nastalim promenama, ali i mlade osobe koje bi da odlože početak stvaranja bora.

Kao efekat se dobija vraćanje jedrine i elastičnosti koži koja deluje i odmornije. Postojeće bore se popunjavaju, ali i odlaže nastanak novih. Sve to doprinosi fenomenalnom rezultatu koji koktel sa hijaluronskim filerom donosi.

Koliko traju efekti mezoterapije?

Efekti mezoterapije se vide između godinu i 18 meseci, ali se na može ponavljati i pre da bi koža dobila kontinuiran dotok hranljivih materija.

Ono što je odlično kod nehirurškog zatezanja kože je to što se pored mezoterapije mogu koristiti i drug tretmani za podmlađivanje uporedo i neće doći do problema. Zapravo, sa kombinacijom tretmana se i postiže najbolji rezultat i pravilno neguje koža.

Postoji mezoterapija i za…

Kada se proba mezoterapija kože lica, vrata i dekoltea, mnogi pacijenti požele da probaju i mezoterapiju kose, mezoterapiju tela (protiv strija, celulita, za smanjenje ožiljaka i masnih naslaga. 

Kod svake ove metode se hijaluronski koktel koristi na isti način, teži se ka tome da se koža revitalizuje pa da ispolji svoju lepotu.

Pravilna nega kože je ključna za otklanjanje trenutnih problema, ali i sprečavanje nastanka budućih. Usled sunčevog zračenja, prirodnog starenja i loših životnih navika koža gubi sposobnost jednake proizvodnje kolagena i zato se promene vide. Mezoterapija je bezbedan način ubrizgavanja hijalurona i vitamina u dublje slojeve kože čime se postiže bolji efekat nego kada se tretira samo površinski sloj. Zato ovo i jeste jedna od najtraženijih anti-age metoda .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *