Kvarcne ploče – za luksuzan izgled vaše kuhinje!

Kada je opremanje kuhinje u pitanju, svi težimo tome da nam bude dovoljno funkcionalna ali u drugu ruku i moderna. Iako vam može zvučati da je ovu kombinaciju teško postići, razuverićemo vas. Svima nam je poznato da je kuhinja mesto u kojem se pripremaju najukusnija jela za naše ukućane i prijatelje, pa tako kuhinjski elementi moraju biti dobro organizovani kako bi olakšali njenu upotrebu. 

Za početak, materijal od kojeg ćete raditi kuhinju po meri ili kupiti gotovu neka vam bude prioritet. Iverica spada u najjeftiniji materijal kada je drvo u pitanju, dok su kvarcne, mermerne i granitne ploče koje se koriste za radne površine u kuhinji apsolutni hit i ove godine svima onima kojima je kvalitet na prvom mestu. 

Zašto su kvarcne ploče za kuhinju savršen izbor?

Zato što je reč o tvrdom i veoma izdržljivom i otpornom materijalu koji svojom teksturom oduševljava sve one koji preferiraju elegantan i luksuzan izgled kuhinje. Ovde se radi o materijalu koji sadrži preko 90% granita, koji je svoju upotrebu pronašao ne samo za oblaganje kuhinjskih radnih površina, već se u poslednje vreme sve više koristiti i za pravljenje trpezarijskih stolova, podove kao i za dekorisanje zidova i stepeništa kako u enterijeru tako i u eksterijeru. 

S obzirom da se radi o potpuno prirodnom materijalu, kvarc je idealan izbor za sve one koje inspirišu prirodni elementi koji se mogu iskoristiti za dekoraciju svog životnog prostora. 

Ono što većinu može interesovati u ovom trenutku dok čitaju tekst jeste kako izabrati pouzdanog i proverenog dobavljača prilikom nabavke kvarcnih ploča. 

Mondial 90 – firma sa velikim iskustvom

Ako govorimo o uvozu najsavremenije vrste kvarca, onda je Mondial 90 firma sa liderskom pozicijom na tržištu. Ljubitelj fudbala mogu primetiti da je firma dobila ime po Svetskom prvenstvu koje je 1990. godine održano u Italiji. Na samom početku, preduzeće se isključivo bavilo uvozom mašina koje se koriste za obradu drvenih površina, a danas je među vodećim kada je uvoz kvarca u pitanju. 

Dugogodišnje iskustvo kao i veliki broj zadovoljnih kupaca ukazuju da se radi o ozbiljnoj firmi koja posluje sa velikim imenima iz oblasti kvarca, mermera i granita. 

Na koji način se kvarcne ploče uklapaju sa ostalim kuhinjskim elementima?

Većina firmi nudi mogućnost montaže kvarcnih ploča na već postojeće kuhinjske elemente. Sanitarni silikon se koristi za lepljenje jer je ploča po samoj prirodi teška i mora se dobro fiksirati kako se ne bi pomerala. Majstori u ovom slučaju vode računa o tome da se kvarc u nekom periodu može demontirati u slučaju da se pojavi neki deformitet na samoj ploči iz nekog nepredviđenog razloga. 

Ostale karakteristike kvarcnih ploča

Pored toga što su vrlo izdržljive, kvarcne ploče su i izuzetno teške (mogu biti i do 50kg po kvadratnom metru), otporne su na grebanje, prljanje i na vodenu paru koja je svakodnevna pojava prilikom svakog kuvanja obroka u kuhinji. Površine kvarcnih ploča su adekvatno polirane i sečene specijalizovanom mašinom za sečenje (CNC mašina). Maksimalna dužina jedne ploče može iznositi 3m, a širina ide i do 1,5 metara. Ako opremate kuhinju, biće potrebno da izmerite širinu i dužinu radnih ploča koje planirate da uklopite sa ostalim elementima. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *