Kako napraviti kutiju za krevet

drvena kutija

Kod mnogih kreveta ne postoji kutija za odlaganje posteljine ili garderobe. Ako želite kutiju za odlaganje, možete je sami napraviti uz malo truda.

Potrebni pribor i alat

Za ovaj lični projekat biće vam potrebni sledeći alati: bušilica, ugao od lima, šrafovi za drvo i lepak za drvo. Sa strpljenjem i entuzijazmom, vizualizujte kako želite da izgleda krajnji proizvod, a zatim se prepustite majstorskom poduhvatu. Ključno je da imate kvalitetan alat kako biste izbegli nepotrebne frustracije, u ovom slučaju, vaša glavna podrška biće bušilica, najbitniji alat za ovaj posao.

Kupovinom bušilice završili ste pola posla

Izuzetno važan i zahvalan alat za vaš projekat, istovremeno jednostavan za upotrebu. Da li ćete ga pozajmiti ili kupiti, zavisi od vas, jer je to nešto bez čega mnoge naše ,,uradi sam“ aktivnosti ne bi bile moguće. U slučaju da se odlučite za kupovinu bušilice, imaćete dosta dobrih opcija u zavisnosti od modela i cene. Izbor zavisi od vaših potreba i budžeta koji ste spremni da izdvojite, a cena bušilice zavisi od njenog dizajna i namene za konktretan način rada. Uvek je preporučljivo da se konsultujete sa majstorom ili stručnim osobama u prodavnici alata kako biste odabrali bušilicu koja će najbolje odgovarati vašim kućnim poslovima.

Kako da napravite kutiju za krevet

Prvo izmerite dimenzije vašeg unutrašnjeg dela kreveta da biste znali dimenzije koje će imati kutija za odlaganje u krevetu.

Izrežite dva uzglavlja i podnožja od furnirane iverice debljine 2 cm. Dimenzije dužine i visine variraju od odgovarajućih dimenzija unutrašnjosti kreveta. Dve ploče imaju žleb širine 1,1 cm i dubine 1,1 cm sa spoljašnje strane na visini od 10 cm.

Sada su dva bočna dela izrađena od furnirane iverice debljine 2 cm. Dva bočna dela dobijaju žleb širine 0,2 cm koji je sa unutrašnje strane dubok 0,4 cm, na visini od 1 cm. Zatim ponovo, 1 cm od ivice vaše kratke strane, izbušite dve rupe od 5 mm u sredini svake strane.

Dno se gura u žleb bočnih delova i za to seče presovani karton debljine 0,2 cm na veličinu koja će odgovarati dnu vaše kutije za odlaganje za krevet. Kada isečete dno, stavite malo lepka za drvo na dugačke strane i gurnite podnu ploču u dva bočna dela.

Zatim ih spojite šrafovima, koje ste premazali lepkom za drvo. Ostaje vam samo da  položite kutiju u svoj krevet, postavite rešetkasti okvir na bukove letvice. Prilikom fiksiranja za letvice pazite da šrafovi za drvo nisu predugački.

Dobićete više mesta za stvari

Kutija ispod kreveta je elegantno rešenje kako da maksimalno iskoristite prostor u vašoj sobi. Ovaj pametan dodatak omogućava vam da organizujete svoje stvari na jednostavan i praktičan način, donoseći red u vašu sobu.

Bez obzira da li posedujete zimske jakne koje trenutno nisu u upotrebi, mekane jastuke za koje nemate trenutnu potrebu, višak jorgana ili garderobu koju ne nosite često, postoji praktičan način da sačuvate stvari. Sve što treba da uradite je da ih pažljivo smestite u kutiju koju ćete postaviti ispod kreveta.

Ova strategija skladištenja donosi niz prednosti. Prvo, omogućava vam da stvari koje su sezonski potrebne, poput zimskih jakni, budu lako dostupne kada dođe vreme da ih koristite. Drugo, mekani jastuci i jorgan koji se retko koriste takođe mogu biti spremljeni u ovoj kutiji, čime se oslobađa prostor u ormaru ili drugim delovima vaše sobe. Treće, garderoba koju ne nosite često može biti uredno posložena, bez potrebe za dodatnim policama ili ormarima, čime se olakšava organizacija i smanjuje nered.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *