Kupovina vereničkog prstena i burmi

Većina devojčica sanja o tome kako će jednog dana nositi venčanicu i kako će stajati pred oltar. Ali ono što dolazi pre braka su veridba i verenički prsten. Veruje se da je prvi verenički dijamantski psten dobila Marija Bugunksa još 1470. godine. Imperator Maksimlijan Prvi je izbarao dijamant zbog njegove jačine ali i lepote, da bi na taj način pokazao koliko je njihova ljubav snažna i lepa. Praksa darivanja vereničkog prstena održala se i do današnjih dana i postala je deo tradicije. Dijamanti su najčešći izbor, jer se za njih veruje da su večni. Za veridbu se bira prsten gde dominira jedan centralni dijamant, koji pomalo izdignut na kariku prstena koja može biti od platine, žutog ili belog zlata, i sama ukrašena od sitnih kamenčića dijamanta. Pravilo ne postoji. Izbor vereničkog prstena je intimna odluka, i svaki prsten koji vam se dopadne i prisvoji srcu može biti verenički prsten. Običaj da se on nosi na domalom prstu, potiče još iz drevnog Egipta, jer se veruje da se tu nalazi ljubavna vena koja vodi pravo do srca. Smatra se da je dobro da mlada na dan venčanja svog mladoženju pogleda kroz verenički psten, tim malim ritualom obezbediće njihovu večnu ljubav.

Šta se najčešće kupuje u zlatarama

U potrazi za savršenim burmama budući mladenci su dosta izbirljivi, jer traže one burme koje će biti posebne samo za njih. Zlatare zato ispred sebe imaju ogroman izazov, da stalno prate trendove i ponude najbolje moguće rešenje za buduće supružnike.
Neki mladenci odlučuju se za jednostavne modele, dok neki žele burme koje će biti upečatljive. Burme se mogu naći u žutom, belom zlatu ili kombinaciji oba. U nekim burmama se može naću cirkon ili dijamant. Žene se uglavnom odlučuju za burme koje na sebi imaju detalje, dok muškarci vole jednostavnije modele. Zlatare nude to da imate mogućnost da burme tokom vremena povećate ili smanjite. Dosta su popularne burme gde možete upisivati imena, datume ili neke određene simbole koji su bitni za vas i vašeg partnera. Matiranje burmi može biti izbor mladenaca i to je usluga koje pružaju zlatare. Burme na venčanju predstavljaju simbol večnosti koje će krunisati svadbena zvona.

Preporuka zlatara jeste da pre treba kupovati burme koje u sebi imaju ugrađene dijamante. Dijamanti su večni i nikada ne gube na svom kvalitetu.

Vereničko prstenje sa plavim safirom je popularan izbor kod budućih mlada. Takođe, tokom krštenja tradicija je darivanje zlata. Kako je nakit vrlo osoben i dugovečan, on je idealan poklon za darivanje na krštenju. Uspomena na taj dan ostaće zauvek na tu priliku uz zlatan nakit koje neće nikad izgubiti svoju vrednost. U poslednje vreme dosta su popularne i ogrlice sa imenima, koje postaju i interesantan modni detalj. Krstići od belog i žutog zlata u svim veličanama su dobro prodaju u zlatarama. U dobro opremljenoj zlatari imate veću mogućnost da nađete baš ono što se vama najviše sviđa, uz kombinaciju prsitupačnih cena kupovina vam neće teško pasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *