Koje stvari će vam biti najpotrebnije u prvih godinu dana za vašu bebu?

Dolazak bebe na svet je nešto najlepše za sve buduće roditelje. Sreća, uzbuđenje, ali i opravdan strah su među prvim emocijama sa kojima se suočavaju. Za emotivnu pripremu potrebno je vreme i razgovori sa iskusnijim roditeljima, a postoje i brojne knjige koje vam mogu biti od pomoći. 

Sa druge strane, veoma je važno na vreme pripremiti sve neophodne stvarčice kako biste bili mirni da će vaša beba imati sve što joj je neophodno, posebno u prvim mesecima života.

Za udoban i miran san izaberite adekvatan krevetac

Budući roditelji se za spavanje bebe najviše opredeljuju ili za kupovinu kreveca ili kolevke. U zavisnosti od toga koja varijanta vam se više uklapa za vašu spavaću sobu, opredelićete se za najbolju opciju. 

Prilikom odabira kreveca, gledajte da ima podesivi mehanizam koji omogućava podizanje i skidanje ogradice kako biste mogli da ga koristite što duže za svog mališana. Danas na tržištu možete pronaći moderne i funkcionalne modele koji će zadovoljiti sve potrebe. 

Stolica za hranjenje beba

Kada je bebi oprema u pitanju, hranilice su na samom vrhu liste. Čim se bebi uvede čvrsta hrana, tj. kada može samostalno da sedi, vreme je za kupovinu stolice za hranjenje. Reč je o vrlo praktičnoj stvari koja znatno olakšava sam proces hranjenja svim roditeljima, ali isto tako omogućava bebama da postepeno uče samostalno da drže kuhinjski pribor. Sa druge strane deca su zaštićena od pada i prevrtanja, pa je njihova sigurnost zagarantovana. 

Kada planirate kupovinu, gledajte da to bude stolica koja se sklapa kako vam ne bi zauzimala mesta u situacijama kada je ne koristite. Drvene hranilice su samo na oko lepe i zanimljive, ali nisu uopšte praktične. Pored toga što nemaju mogućnost sklapanja, veoma ih je teško održavati naročito ako ih uporedimo sa plastičnim hranilicama. Zbog toga bi bilo pametno da ih prilikom kupovine zaobilazite u širokom luku. 

Ogradice za bebe kao neizostavan element dečije opreme

Ogradica je u mnogim situacijama spas za većinu roditelja. Kada je imaju, tada mogu završiti neki deo svakodnevnog posla, poput prostiranja veša, peglanja, spremanje ručka i sl., naravno uz povremen nadzor deteta. 

U ogradicima je dete sigurno da se neće povrediti ili izaći. U njima se može zabavljati sa svojim omiljenim igračkama, puzati i dr. Posebno su zgodne kada bebac napuni osam meseci. Tada se već samostalno mogu oslanjati na svoje nožice, a mrežica im omogućava da se za nju pridržavaju prilikom ustajanja. S obzirom da za podlogu imaju mekan dušek, svaka vrsta pada neće dovesti do bilo kakvih povreda. 

 

Kolica za laganu i udobnu šetnju

Nešto što će vam uz krevetac odmah trebati za bebu jesu kolica. Kada ih birate, gledajte da izbegnete glomazna i ona koja su teška za rukovanje. Na taj način ćete u mnogome sebi olakšati život. Posebno su praktična tzv. kišobran kolica koja se lako sklapaju i rasklapaju. Njih lako možete staviti u gepek od auta i koristiti ih na svim putovanjima sa vašom bebom. 

Danas na tržištu možete pronaći najraznovrsnije modele, od onih koji u svom sastavu imaju nosiljku, do onih sa sa torbom kao dodatkom. Što se tiče same cena, ona varira od modela do modela. Ipak, prilikom odabira ne treba preterivati s obzirom na to da ćete ih u najvećem broju slučajeva koristiti sve dok beba ne prohoda. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *