Koja su to najbolja nemačka piva u Srbiji?

Ne tako davno tržište piva u Srbiji i nije bilo tako bogato. A onda je došlo do je eksplozije! Od nikakvog do vrtoglavog izbora u svega par godina. Šta nam se nudi: domaća industrijska piva, strana uvezena piva, zanatske (kraft) pivare i njihova piva… Vreme piva u Srbiji je danas.

Ali tolika ponuda  sad malo komplikuje izbor i prava je avantura izabrati najbolja piva?

Jedan od načina kako doći do pravog izbora piva je suziti ga na zemlju porekla. Tako je izbor sužen na nekoliko brendova, ali i dalje postoji širok izbor u vrsti piva. Jedna od zemalja izbora svakako bi bila Nemačka, koja sebe smatra zemljom piva.

Da li su nemacka piva najbolja piva?

Nemačka je zemlja u kojoj je pivo svetinja. Proizvodnju, i kontumaciju piva su doveli do savršenstva. Jedna od primera za to je i posvećenost prema pravljenju i ispijanju piva. Malo koja nacija kao Nemci, pristupa pivu sa toliko ljubavi i posvećenosti. Zato slobodno možemo reći, a da ne preteramo, da su nemacka piva najbolja piva na svetu.

Glavni uzrok savršenstva, leži u odredbi iz 1516. godine o čistoći piva. Ta odredba se menjala i prilagođavala modernom vremenu, ali je u svojoj suštini nepromenjana vekovima.

Nemace ne dirajte u pivo. Sem ako niste rešili da ih uvredite. Jer nemacka piva su Nemačka.

Dobro to je Nemačka. A piva u Srbiji?

Koja to nemacka piva u srbiji možemo da popijemo?

Prvo pivo koje padne vam siguno padne na pamet je Beks. Becks se masovno izvozi iz Nemačke, u čak devedeset zemalja sveta. Zanimljivo je da Beks u Nemačkoj i nije broj jedan. Becks propada pilsnerrima. Karakteriše ga svetlo zlatna boja, blag gork ukus sa akcentom na hmelj.

Löwenbräu je pivo koje spaja tradiciju i moderno. Ono je zvanično pivo Oktobarfesta, tokom kojeg se 16 dana, ispijaju najbolja piva. Krakteriše ga svetlo zlatna boja, nežan ukus slada i priajtna  osvežavajuća gorčina od hmelja.

Erdinger. Najpoznatiji je Edringer Weissbier – pšenično, svetlo, nepasterizovano, mutno i nefiltrirano pivo, jedinstvenog punog voćkastog ukusa i prijatnog mirisa. Ali postoji još deset vrsta ovog piva.

I najbolje za kraj. Paulaner pivo je kralj. Boljeg predstavnika nemacka piva u Srbiji ne mogu imati. Jedan gutalj je dovoljan ovoljan da Paulaner pivo postane vaše omiljeno pivo od svih piva u Srbiji. Iz naše ponude sa sajta izdvajemo dve vrste. Svetlo i tamno pšenično pivo.

HEFE-WEISSBIER NATURTRUEB je svetlo pešenično pivo, nefiltrirano, nežno zlatno u čaši, bogate čvrste pene. Fine arome kvasca, blagog gaziranog ukusa. Prvo u Nemačkoj i među omiljenijim u svetu, posebno u toplim prolećnim i letnjim danima.

HEFE-WEISSBIER DUNKEL  je snažno, jako pšenično tamno pivo, a ipak blago i pitko. Kestenjasto smeđe boje u čaši. Velika količina ekstrakta najboljeg Minhenskog slada čini ovo pivo pravom senzacijom. Paulaner je svu svoju ljubav i vreme i dugogodišnje iskustvo utkao je u ovo pivo. Ovo pivo mnogi porede sa vinom, jer je jednako dobro ako ne i bolje.

Od Paulanera u ponudi imamo i:

PAULANER MINHENSKO SVETLO PIVO. Neizmerno pitko pivo. Bistro i svetlo, zlatne boje, lagane note hmelja.

PAULANER SALVATOR JAKO TAMNO PIVO. Praotac svih jakih piva. Sa ovim pivom započinje duga istorija i priča o jakom pivu u Bavarskoj. Kestenjasto smeđe boje i pene boje karamele. Punog i intenzivaog ukusa, sa aromom čokolade i laganom notom hmelja.

Nemci pivu u kuvanju i ispijanju pružaju neizmernu ljubav. Mogli bismo reći da njihovo pivo teče iz srca, da ga kuvaju svom svojom dušom, i zato kvalitet ne može da izostane. Tako da iskreno nema i ne može biti boljih. Sada je sasvim jasno koja su najbolja nemacka piva u Srbiji.

Živeli!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *