Kako organizovati nezaboravno putovanje u Milano bez mnogo muke

Godišnji odmor, raspust ili vikend – prilika su da vaš život obogatite za neka nova iskustva. Putovanje je upravo takav način da, uz ne uvek visoke novčane izdatke, osvežite svoj organizam i udaljite se od često stresne svakodnevnice. Razmatranje bitnih odluka oko putovanja može takođe biti dobar način za udaljavanje misli od problema.


Milano može biti vaš izbor, a razloga za to je mnogo. Pravo pitanje odnosi se na to kako otputovati u ovaj grad samostalno, odnosno bez skupih turističkih aranžmana, i šta se sve tamo može videti. U nastavku ovog teksta dajemo upravo odgovore na ova ključna pitanja.

Milano – moda i umetnost bez granica

Glavni grad okruga Milano i oblasti Lombardije nudi niz kvalitetnih sadržaja za turiste. Ukoliko ste spremni da samostalno organizujete svoj odlazak u Italijansku prestonicu mode, odaberite unapred šta sve želite da posetite i koliko novca ste spremni da izdvojite za obilaske, ulaznice, fakultativne izlaske i slično. Milano nudi mnoštvo toga u ponudi: Galerija Vitorio Emanuele – tržni centar koji postoji više od dva veka, zatim Trijumfalni luk – neoklasično delo koje je namenjeno prvobitno Napoleonu, Trg Kordusio, Galerija di Brera, crkva Santa Marija dela Gracije – datira od 15. veka, kreirana od strane Leonarda da Vinčija, zamak Sforce – središte istorije, muzejskih tvorevina i značajan srednjovekovni spomenik u Milanu.

duomo-di-milano_106485-644

Ovo su samo neke od čuvenih sadržaja ovog grada. Danas je važan privredni centar i veza različitih delova kontinenata i sveta. U savremenom vremenu, dominiraju orgomni tržni centri, skupoceni butici poznatih kreatora i dizajnera, muzički i filmski spektakli, noćni provod i izlasci do zore. Sve to moguće je doživeti u svega nekoliko dana, i to uz samostalnu organizaciju, a bez izdvajanja ogromnih novčanih sredstava. Važno je samo napraviti pravilan izbor i detaljan plan putovanja.

Avionski prevoz do Milana

Preporuka za putovanje jesu letovi do Milana. Avio karte Beograd Milano dostupne su na šalterima, ali i u internet prodavnici, odnosno za „online“ rezervacije i kupovine. Cena se kreće između 150 i 200 evra, dok pojedine kompanije nude kartu u jednom pravcu i za manje od 30 evra. To zavisi od brenda avionskih prevoznika, nivoa troškova, ponude i tražnje na tržištu, kao i paketa usluga koje se nude putnicima. Ekonomska klasa je generalno jeftinija, i u okviru nje se prevozi ogroman broj turista. Biznis klasa sa druge strane, dominira kod ljudi sa znatno višim finansijskim mogućnostima, jer cena avio karte Beograd Milano prelazi 500 i više evra.

Značajni popusti za Beograd Milano avion ostvaruju se u slučaju kupovine karte izvan turističkih sezona, ali i u zavisnosti od satnice polaska, što dalje zavisi od broja putnika i tražnje za kartama baš u određenim satnicama.
Avionski prevoz je popularan iz razloga visoke bezbednosti, kvaliteta usluga, sigurnosti prtljaga, jednostavnog i brzog prevoza. Letovi do Milana traju između 1 sat i 40, i 1 sat i 50 minuta, u zavisnosti od prometnosti avio saobraćaja i konkretne kompanije. U Milanu postoje 3 aerodroma, i to su: Linate, Bergamo Orio al Serio i Malpensa.

Putovanje u Milano sigurno će vaš život ispuniti neverovatnim saznanjima, ambicijama i iskustvima. Možete samostalno otići u ovaj grad uz avio karte Beograd Milano, i praćenje svih saveta i sugestija prijatelja i iskustava drugih turista. Uštedećete novac, a opet naučiti nešto novo tokom donošenja odluka o bitnim faktorima uspešnog putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *